Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010


Σάββατο 11-09-2010 "ΠΑΜΕ ΔΕΘ ΣΗΚΩΣΤΕ ΤΙΣ ΜΠΑΡΕΣ" είναι το σύνθημα των επιτροπών αγώνα και συμμετέχει όλη η ΕΛΛΑΔΑ!!! ΕΛΑ και ΣΥ !!!

http://dimoslokron.blogspot.com/2010/08/11-09-2010_28.html?spref=fb

Σάββατο 11-09-2010 "ΠΑΜΕ ΔΕΘ ΣΗΚΩΣΤΕ ΤΙΣ ΜΠΑΡΕΣ" ΠΕΡΑΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ είναι το σύνθημα των επιτροπών αγώνα
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΠΟΜΠΗ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΕΩΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΕ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ
Ανοιχτές μπάρες διοδίων καθ’ οδόν για ΔΕΘ - ΤΡΑΓΑΝΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΙΣ 8.55 πμ - ενταξη στην πορεία αυτοκινήτων 9.55 πμ
Σηκωμένες θα επιχειρήσουν να κρατήσουν τις μπάρες των διοδίων καθ’ οδόν για ΔΕΘ, τα μέλη της Επιτροπων Αγώνα πανελλαδικά, ανεβάζοντας το θερμόμετρο των κινητοποιήσεων ενάντια στην πληρωμή τελών διοδίων προς ιδιώτες.
Έγινε με μεγαλη συμμετοχή Τρίτη 24 Αυγούστου η σύσκεψη στον Βόλο, η Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλίας, έδωσε το σύνθημα της έναρξης νέου κύκλου κινητοποιήσεων κατά των διοδίων από το Βόλο,στο Δημαρχείο του Βόλου, με σκοπό το σχεδιασμό για την πανελλαδική κινητοποίηση στις 11/9 που θα ξεκινήσει με τη μορφή αυτοκινητοπομπής από Αθήνα έως Θεσσαλονίκη, με διαρκείς παρεμβάσεις σε όλα τα διόδια του οδικού άξονα, με κεντρικό σύνθημα «Πάμε ΔΕΘ, σηκώστε τις μπάρες!» και συμμετοχή στην ανεξάρτητη πορεία στη ΔΕΘ.Σύντομες παρεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν από τον Β. Παπαδόπουλο & Ν. Θωμαδάκη μέλη της Επιτροπής Αγώνα Αφιδνών, τον Α. Αλεξίου μέλος της Επιτροπής Αγώνα Τραγάνας, τον Δ. Ανδρεόπουλο μέλος της Επιτροπής Αγώνα Θεσσαλίας, τον Θ. Γεωργιλά μέλος της Ανοικτής Συνέλευσης Θεσ/νίκης, τη Σ. Γαλάνη και τον Κ. Πανέτσο μέλη της επιτροπής Αγώνα Μώλου Λαμίας.
Ανάλογη σύσκεψη πραγματοποιηθηκε στη Λαμία στο ΤΕΕ και στα Τρίκαλα , 25 και 26 Αυγούστου, με συμμετοχή όλων των επιτροπών, κινήσεων που δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλία και την ΛΑΜΙΑ στο κίνημα κατά των διοδίων αλλα και εκπροσωπων του πανελλαδικου συντονιστικου που το επροσωπησε περαν των εκει εκπροσωπων οπως ο Χ.ΣΤΑΜΟΠΟΥΛΟΣ , Γ. ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ ο Α. ΑΛΕΞΙΟΥ. Πολλές διευκρινήσεις έδωσε ο Πρόεδρος του Τ.Δ. Τραγάνας και μέλος του Πανελλαδικού συντονιστικού των Επιτροπών κ. Α. Αλεξίου. «Η κατάσταση που βιώνουμε καθημερινά στη Λοκρίδα είναι ανυπόφορη. Υπάρχουν ήδη προσφυγές στο ΣτΕ αλλά οι περισσότερες αποφάσεις του δεν εφαρμόζονται. Οι παράπλευροι είναι δρόμοι βοηθητικοί, τοπικοί, αγροτικοί και δεν είναι για να ταξιδέψει κανείς», υπογράμμισε και συμπλήρωσε: «Ξαφνικά την εθνική οδό τη βάφτισαν αυτοκινητόδρομο χωρίς να πληρεί τις προδιαγραφές. Οι δρόμοι αυτοί κατασκευάστηκαν απ’ το ’62 και χρυσοπληρώθηκαν μέχρι σήμερα και συνεχίζουμε να πληρώνουμε ιδιώτες. Πρόκειται για συμβάσεις που δεν διαβάστηκαν όταν ψηφίστηκαν. Το κυριότερο που δεν τηρείται είναι ότι έπρεπε να πληρώνουμε 0,04ευρώ/χλμ. Δεν είναι αυτοκινητόδρομος. Μόνο το νέο κομμάτι από Αρκίτσα μέχρι Θερμοπύλες κι αυτό ίσως. Το υπόλοιπο είναι ανοιχτό και βελτιώνεται», εξήγησε ο κ. Αλεξίου καλώντας τους πολίτες να συμμετάσχουν στην αυτοκινητοπορεία προς τη ΔΕΘ στις 11 Σεπτεμβρίου.
«Χρώματα και αρώματα δεν μπαίνουν στο κίνημα», ξεκαθάρισε με νόημα και κατέληξε: «Από μόνη της η σύμβαση είναι αντισυνταγματική και συγκεκριμένα αντιτίθεται στο άρθρο 5 του Συντάγματος το οποίο αναφέρει «απαγορεύονται ατομικά διοικητικά μέτρα που περιορίζουν σε οποιονδήποτε Έλληνα την ελεύθερη μετακίνηση». Δεν μπορεί να παραχωρείς εθνικό πλούτο. Το κάθε έργο εγκρίνεται από “ανεξάρτητο” μηχανικό της Νέας Οδού. Να ξέρετε ότι θα αυξηθούν τα διόδια έως και 100%. Φανταστείτε τους επαγγελματίες που μεταφέρουν τα προϊόντα που απολαμβάνουμε».
Σε όλες τις παραπάνω κινητοποιήσεις παίρνει μερος και η επιτροπή αγώνα Τραγάνας σαν μέλος του πανελλαδικού συντονιστικού.
Οι Επιτροπές Αγώνα Κατοίκων Πολιτών και Εργαζομένων μέσα από τις ανοιχτές τους συνελεύσεις αποφάσισαν την οργάνωση μεγάλης αυτοκινητοπορείας στις 11-09-10.
Η πορεία θα ξεκινάει από την Αθήνα και συγκεκριμένα τον σταθμό των διοδίων Αφιδνών και θα καταλήξει στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να συμμετέχουμε στη διαδήλωση που θα πραγματοποιηθεί, την ημέρα ομιλίας Παπανδρέου στη ΔΕΘ.
Κατά τη διάρκεια της πορείας θα ανοίγονται όλοι οι σταθμοί διοδίων που θα συναντάμε και θα επιτρέπουμε την ελεύθερη διέλευση στους οδηγούς.
Πρόγραμμα Πανελλαδικής Κινητοποίησης
"Πάμε ΔΕΘ, σηκώστε τις μπάρες!"
ΣΤΑΘΜΟΣ - ΕΠΙΤΡΟΠΗ - ΤΟΠΙΚΟ ΑΝΟΙΓΜΑ - ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΣΤΑΘΜΟΥ ΔΙΟΔΙΩΝ
1 ΑΦΙΔΝΕΣ ΑΦΙΔΝΩΝ - 07:30 - 08:30
2 ΘΗΒΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ- 08:15 - 09:15
3 ΤΡΑΓΑΝΑ ΤΡΑΓΑΝΑΣ - 08:55 - 09:55
4 ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ
5 ΠΕΛΑΣΓΙΑΣ ΜΩΛΟΥ - 10:45 - 11:45
6 ΜΟΣΧΟΧΩΡΙ ΒΟΛΟΥ - 11:55 - 12:55
7 ΜΑΚΡΥΧΩΡΙ ΛΑΡΙΣΑΣ - 13:20 ΤΕΜΠΗ ΣΤΑΣΗ - 14:10
8 ΠΥΡΓΕΤΟΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ - 13:55 - 14:55
9 ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ - 14:26 - 15:26
10 ΜΑΛΓΑΡΑ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ - 15:51 - 16:51
11 ΘΕΣ/ΝΙΚΗ - 17:21
Η κάθε τοπική επιτροπή θα ανοίγει τα διόδια στην ώρα του ΤΟΠΙΚΟΥ ΑΝΟΙΓΜΑΤΟΣ. Η αναχώρηση από τον κάθε σταθμό διοδίων θα γίνεται την ώρα ΔΙΕΛΕΥΣΗΣ ΣΤΑΘΜΟΥ ΔΙΟΔΙΩΝ.
Φόρμα δήλωσης μέλους ή και συμμετοχής στην πανελλαδική κινητοποίηση "Πάμε ΔΕΘ, σηκώστε τις μπάρες!"Κατεβάστε την φόρμα δήλωσης συμμετοχής στο http://epitropesdiodiastop.blogspot.com/. Εφόσον έχετε συμπληρώσει το έντυπο αποθηκεύστε το και στείλτε το με e-mail: pamedeth2010@gmail.com
Την φόρμα μπορείτε να την συμπληρώσετε για να γίνετε μέλος, ακόμα και αν δεν μπορείτε να συμμετέχετε στην κινητοποίηση Πάμε ΔΕΘ.
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ αρθρων και ρεπορταζ απο http://epitropesdiodiastop.blogspot.com/
  • Blogroll

  • Blog Archive