Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Για την υποχρεωτική "δωρεά" οργάνων - Τι λέει το Κίνημα Δεν Πληρώνω

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Τετάρτη, Ιανουαρίου 02, 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ "ΔΩΡΕΑ" ΟΡΓΑΝΩΝ 

Ένα πολύ σημαντικό ζήτημα θα μπει στο επίκεντρο των προβληματισμών της κοινωνίας το ερχόμενο διάστημα.  Ο νόμος που μας καθιστά υποχρεωτικά και χωρίς προηγούμενη δήλωσή μας, δωρητές οργάνων. 

Πολλοί πολίτες που έβλεπαν με καλό μάτι το να γίνουν δωρητές οργάνων, βλέπουν τώρα, με καχυποψία έως και πλήρη αρνητισμό αυτό το ενδεχόμενο λόγω της αντιμετώπισης της ίδιας της πολιτείας απέναντι στις ζωές μας. 

Γεννά μεγάλα ερωτηματικά το πως οι κάθε λογής τροϊκανοί λοβέρδοι, που κλείνουν νοσοκομεία, διαλύουν οποιαδήποτε κοινωνική δομή υγείας, νοιάστηκαν για τις μεταμοσχεύσεις οργάνων. Το ανθρωποφάγο σύστημα...
που ζούμε νοιάζεται πως θα εκμεταλλευτεί τον άνθρωπο ακόμη και μετά τον θάνατό του. Καθιστά τον ίδιο το ανθρώπινο σώμα αντικείμενο εκμετάλλευσης και πηγή δωρεάν ανταλλακτικών. 

Δεν μπορούν να μας πείσουν αυτοί που δεν σέβονται την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια ότι θα τηρήσουν οποιονδήποτε κώδικα ιατρικής δεοντολογίας και δεν θα μας "πουλήσουν" για οποιαδήποτε εμπορική εκμετάλλευση. 

Η λέξη δωρεά και δωρητής περιλαμβάνει την θέληση του ατόμου που δωρίζει. Αλλιώς λέγεται καταναγκασμός και υποχρέωση! Δε θα δεχτούμε κανένα καταναγκασμό από αυτό το ανθρωποφάγο σύστημα εκμετάλλευσης είτε όσο είμαστε στη ζωή, είτε μετά τον θάνατό μας. Δε θα θελήσουμε να γίνει το σώμα μας, με το έτσι θέλω, αντικείμενο πλειστηριασμού στη διαδικτυακή αγορά, στον οικονομικά ισχυρότερο. 

Υπάρχουν πλήθος περιπτώσεων στην Κίνα και στην Ινδία. Ιδιαίτερα στη Κίνα δε διστάζουν να καταδικάσουν σε θάνατο ακόμη και για μικροπαραπτώματα, νέους ανθρώπους , ούτως ώστε να τους μετατρέψουν σε υποχρεωτικούς « δωρητές» οργάνων, με λήπτες κυρίως πλούσιους αλλοδαπούς. 

Το Κίνημα Δεν Πληρώνω,  που έχει σαν κέντρο της δράσης του την ανιδιοτελή προσφορά στον άνθρωπο (κοινωνικό ιατρείο αλληλεγγύης, τράπεζα αίματος, επανασυνδέσεις ρεύματος και νερού, πυρήνες αλληλεγγύης με προσφορά ρούχων, τροφίμων κλπ), λέει ΝΑΙ στην ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ δωρεά οργάνων. Λέμε όμως ένα μεγάλο ΟΧΙ σε οποιονδήποτε καταναγκασμό μας επιβάλλει αυτό το ανθρωποφάγο σύστημα και οι αμφίβολης ηθικής κυβερνήτες. 

Η ομάδα υγειονομικών μαζί με την νομική ομάδα του Κινήματος Δεν Πληρώνω επεξεργάζονται από κάθε πλευρά την νομοθεσία. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα καλέσουμε και άλλες ανοιχτές συγκεντρώσεις προκειμένου να συνδιαμορφώσουμε τους άξονες πάλης μας, βασισμένοι και στις πληροφορίες και τα συμπεράσματα που συλλέγουμε. Κάθε ενδιαφερόμενος θα είναι ευπρόσδεκτος να συμμετάσχει.

ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
kinimadenplirono.eu
epitropes2010@gmail.com
Καυτατζόγλου 8 - 1ος Όροφος Πατήσια
τηλ. 211 0192839
  • Blogroll

  • Blog Archive