Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011


Δυόμισι χρόνια γυροφέρνει η έρευνα για το σκάνδαλο με τις εισπράξεις των διοδίων της Αττικής Οδού
Η έρευνα για τον έλεγχο των διοδίων που εισπράττει από την Αττική Οδό η Κοινοπραξία (Όμιλος Μπόμπολα) που έχει για αρκετά χρόνια (άγνωστο πόσα) την εκμετάλλευσή της, μέχρις αποπληρωμής των χρημάτων που έχει βάλει για την κατασκευή της, βρίσκεται δυόμισι χρόνια σε εξέλιξη, όπως προκύπτει από απαντήσεις του αντιπροέδρου και υπουργού Οικονομικών κ. Βενιζέλου και του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Παπαϊωάννου σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Νίκου Νικολόπουλου με βάση δημοσίευμα του «ΠΑΡΟΝ».
Η έρευνα ξεκίνησε μετά από παραγγελία του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Γ. Σανιδά στις 2 Ιουνίου 2009, ύστερα από πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του «Π» για το πού πάνε οι εισπράξεις από τα διόδια.
Δυόμισι χρόνια από τότε η υπόθεση πάει κι έρχεται μεταξύ Εισαγγελίας και ΣΔΟΕ. Και έτσι κερδίζεται χρόνος μέχρι κάποια στιγμή να υπάρξει... ευκαιρία να πεταχτεί στις ελληνικές καλένδες... Όπως ήδη επιχειρήθηκε από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών που... αποκάλυψε ότι δεν υπάρχει παράβαση! Προς μεγάλη ατυχία του Ομίλου Μπόμπολα, είχε εντελώς άλλη άποψη ο Εισαγγελέας Εφετών που με απόφασή του διέταξε τη συνέχιση της προκαταρκτικής εξέτασης, και αξίζει να σημειωθεί ότι αναστατώθηκε η Κοινοπραξία με την προκαταρκτική έρευνα που είχε διατάξει ο κ. Σανιδάς.
Θαυμάστε την απάντηση του κ. Βενιζέλου, για να δείτε την... ταχύτητα με την οποία λειτουργούν οι αρμόδιες υπηρεσίες, ιδιαίτερα μάλιστα όταν απέναντί τους βρίσκεται ο Όμιλος Μπόμπολα:
«Η Περιφερειακή Διεύθυνση ΣΔΟΕ Αττικής, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, ενεργεί προκαταρκτική εξέταση, αναφορικά με επιμέρους όρους της σύμβασης της Αττικής Οδού, που βρίσκεται σε εξέλιξη και η οποία θα ολοκληρωθεί με τη λήψη συμπληρωματικών καταθέσεων εκ των ήδη κληθέντων μαρτύρων».
Αποκαλυπτική όμως του επί 2,5 χρόνια «πηγαινέλα» του φακέλου «Αττική Οδός - Διόδια» είναι η απάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, για να έχετε και τις αποδείξεις του ποιοι απολαμβάνουν ασυλία (οι ημερομηνίες υπογραμμίστηκαν για να κάνετε με ευχέρεια τις συγκρίσεις...):
«Σύμφωνα με τα υπʼ αριθ. 49662/ 29-09-2011 και 177641/27-09-2011 έγγραφα της Εισαγγελίας Πρωτ/κών Αθηνών αντίστοιχα, σχετικά με τα διαλαμβανόμενα στα εν λόγω δημοσιεύματα, σχηματίστηκε η με ΑΒΜ ΑΟΙΕ 2009/308 δικογραφία, κατόπιν της υπʼ αριθ. 2320/02-06-2009 παραγγελίας του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
Στις 22-06-2009, με παραγγελία του αρμόδιου Εισαγγελέα, απεστάλη η ανωτέρω δικογραφία στην ΥΠΕΕ για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, μετά το πέρας της οποίας επεστράφη, την 01-11-2010 (Σημ. «Π»: χρειάστηκαν 15 ολόκληροι μήνες), στην Εισαγγελία Πρωτ/κών Αθηνών. Στη συνέχεια, την 22-01-2011 υπεβλήθη στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, προκειμένου να εγκριθεί η αρχειοθέτησή της κατʼ αρθρ. 43 ΚΠΔ. Ο χρεωθείς, όμως, τη συγκεκριμένη δικογραφία Εισαγγελέας Εφετών δεν ενέκρινε την αρχειοθέτησή της και παρήγγειλε τη διενέργεια περαιτέρω προκαταρκτικής εξέτασης.
Ως εκ τούτου, την 25-02-2011, η σχετική δικογραφία επεστράφη στην Εισαγγελία Πρωτ/κών Αθηνών και απεστάλη στο ΣΔΟΕ προς περαιτέρω προκαταρκτική εξέταση, όπου και εκκρεμεί από 14-03-2011». (Σημ. «Π»: από τότε, ΟΚΤΩ μήνες, ακόμη... ερευνάται η υπόθεση...)
Ένα απλό ερώτημα προς τους δύο υπουργούς: Αν η υπόθεση αφορούσε έναν ανώνυμο πολίτη, μια επιχειρησούλα μιας συνοικίας, θα καθυστερούσε 2,5 χρόνια η... εξέλιξη και γύρευε πόσα χρόνια θα γυροφέρνει κι αν ποτέ θα φτάσει στο ακροατήριο... Έτσι, για να έχετε μια αδιάψευστη γεύση για το ποιος ουσιαστικά φταίει για την ατιμωρησία... Όχι βέβαια η Δικαιοσύνη... Αν οι υπηρεσίες των υπουργείων δεν δώσουν στη Δικαιοσύνη τα στοιχεία, τι να δικάσει η Δικαιοσύνη;

πηγή : Εφημερίδα "Το Παρόν", 6/11/2011
  • Blogroll

  • Blog Archive