Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Εναν νεο τροπο παρακολουθησης του πολιτη και φακελωματος οποιασδηποτε κινησης του, εχει βρει το καπιταλιστικο συστημα, σε βαρος των ελευθεριων μας. Το νεο τους οπλο λεγεται καρτα του πολιτη. Δηθεν για την εξυπηρετηση μας και την διευκολυνση της ζωης μας, θελουν να μας βαλουν εντελως κατω υπο την επιτηρηση ενος μεγαλου αδελφου, ντοπιου και υπερατλαντικου, μιας και θα υπαρχει δυνατοτητα προσβασης στα στοιχεια μας , απο ολες τις μυστικες και φανερες υπηρεσιες του πλανητη. Αφενος με την καρτα του πολιτη και αφετερου με την καρτα των συναλλαγων προσπαθουν να ελεγξουν πληρως τις ζωες μας.
Στις ΗΠΑ, ηδη οποιος πολιτης πληρωνει μετρητα, καθισταται αυτοματα υποπτος. Πρεπει να πληρωνει μεσω πιστωτικης για να μπορουν να παρακολουθουν, τοσο οι υπηρεσιες ασφαλειες του συστηματος, οσο και οι εταιριες που μα πουλανε τα προϊοντα μας, τον τοπο, τον χρονο, το ποσον, τις καταναλωτικες συνηθειες μας και οχι μονο.
Τωρα με την καρτα του πολιτη θα μπορουν να ξερουν απο τι πασχουμε, που βρισκομαστε , με ποιον βρισκομαστε κοκ. Το συστημα ξερει, οτι με τα μετρα εξοντωσης των πολιτων που συνεχως προωθει, θα ερθει η στιγμη της εξεγερσιακης συγκρουσης. Ετοιμαζει το οπλοστασιο του σε ολα τα επιπεδα. Ενα ισχυρο οπλο του ειναι η συλλογη πληροφοριων γαι ολους τους εχθρους του. Δηλαδη για το 99% της κοινωνιας. Λεμε ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ!..
 Σύμφωνα με δημοσιεύματα από έγκριτες εφημερίδες, και από το Διαδίκτυο, η κυβέρνηση προωθεί δύο μέτρα, συν τοις άλλοις πολυέξοδα για το κράτος :
1ο Θέλει να αντικαταστήσει την Ταυτότητα την με «κάρτα πολίτη», που πολύ σωστά έχει χαρακτηριστεί Κάρτα Φακελώματος του Πολίτη, η οποία μάλιστα δεν έγινε δεκτή στην Αγγλία, λόγω μεγάλου και άσκοπου κόστους και των αντιδράσεων για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.
Αυτή η κάρτα προγραμματίζουν να ενημερώνεται με κάθε αλλαγή στην οικονομική κατάσταση (ακίνητα, κινητές αξίες, λογαριασμοί, οφειλές), οικογενειακή κατάσταση, κατάσταση υγείας (φάρμακα, εισαγωγές σε νοσοκομεία, κληρονομικό ιστορικό), μετακινήσεις ταξίδια κτλ.
Όλα τα προηγούμενα θα εμφανίζονται σε «ενιαία οθόνη». Αναφέρουν ότι ο ίδιος κάτοχος «θα μπορεί να έχει πρόσβαση στα στοιχεία του από το Διαδίκτυο» – λες και δεν τα ξέρει. Θα έχει όμως και το κράτος πρόσβαση και μάλιστα σε τομείς που μέχρι σήμερα δεν επιτρέπεται.
Εννοείται ότι πρόσβαση θα «αποκτήσουν» όλοι οι μεγάλοι προμηθευτές (πολυεθνικές, ασφαλιστικές, τράπεζες, διαγνωστικά κέντρα, πολυκλινικές, ιδιωτικά γραφεία «εύρεσης εργασίας», ενοικίασης εργαζομένων, εισπρακτικές . ) και βέβαια οι χάκερς.
Είναι γνωστό ότι το διαδίκτυο είναι και θα είναι πάντα διάτρητο.
2ο Θέλει να επιβάλλει υποχρεωτικά σε όλες τις συναλλαγές την «κάρτα των συναλλαγών», που και αυτή έχει χαρακτηριστεί Χαφιές του Καταναλωτή, και αυτή δεν έγινε δεκτή ούτε καν από τον αρμόδιο επίτροπο της φορολογίας της ΕΕ.
Τη δεύτερη κάρτα επιδιώκουν να την έχει συνέχεια ο καταναλωτής (από ποια μέχρι ποια ηλικία άραγε;) για να καταγράφεται η κάθε συναλλαγή: το προϊόν ή η υπηρεσία, ο χρόνος και η χρηματική της αξία.
Είναι προφανές ότι με αυτό τον τρόπο, και επειδή κάθε προϊόν διαθέτει μπαρ-κοντ -με μία αναγωγή στα προϊόντα που αγοράζει- θα είναι γνωστά τα πάντα ανεξαιρέτως, για τον πολίτη – καταναλωτή: Οι συνήθειές του, τα πιστεύω του, η σεξουαλική του ζωή , η υγεία του κλπ.
Με αυτές τις υποχρεωτικές κάρτες ουσιαστικά δρομολογούν να καταργηθεί το Τραπεζικό Απόρρητο, το Ιατρικό Απόρρητο, και γενικά κάθε είδους απόρρητο στην ιδιωτική ζωή, θα ενοποιηθούν όλοι οι αριθμοί (ΑΜΚΑ, ΑΦΜ, κτλ ) και θα μετατραπεί ο πολίτης σε έναν ανθρωποαριθμό.(απο ανακοινωση του ΙΝΚΑ)
Διαβαστε παρακατω πως πλασαρουν οι κρατουντες την νεα καρτα του πολιτη και ποσο θα "διευκολυνει" τη ζωη μας. (απο παλιοτερο δημοσιευμα στο Alexandroupolisonline)


Τέλος οι αστυνομικές ταυτότητες, έρχεται η Κάρτα του Πολίτη. Έχει το μέγεθος πιστωτικής κάρτας, παρόμοιας με τις ταυτότητες κατοίκων πολλών ευρωπαϊκών χωρών και έχει δημιουργηθεί με υψηλές προδιαγραφές ασφαλείας για να μην μπορεί να πλαστογραφηθεί...»

Με τη χρήση στοιχείων βιομετρίας (δακτυλικά αποτυπώματα κλπ) είτε με την υιοθέτηση συνθηματικών (single factor) οι Κάρτες του Πολίτη, οι νέες σύγχρονες ταυτότητες που θα αντικαταστήσουν αυτές που σήμερα χρησιμοποιούμε, θα είναι γεγονός στους επόμενους έξι μήνες.

Με στόχο τον εκσυγχρονισμό... του δημόσιου βίου και την υιοθέτηση της ηλεκτρονικής υπογραφής, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ζητήσει με Οδηγία της την έκδοση μίας κάρτας - ταυτότητας που θα είναι εξαιρετικά ισχυρή, αυθεντική και ασφαλής ώστε ο κάτοχος - χρήστης - πολίτης να μπορεί να συναλλάσσεται με το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα χωρίς να χρειάζεται η φυσική του παρουσία. Η χώρα μας, με αρκετή καθυστέρηση, ετοιμάζεται να υιοθετήσει ένα από τα μοντέλα που εφαρμόζονται σήμερα στις 10 από τις 27 χώρες μέλη της Ε.Ε.

Σύμφωνα με όσα έχουν εξαγγελθεί μέχρι σήμερα, εντός του προσεχούς εξαμήνου η Πολιτεία (και όχι ιδιωτικοί φορείς, όπως συμβαίνει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες) θα ξεκινήσει τη σταδιακή αντικατάσταση των αστυνομικών ταυτοτήτων με την Κάρτα του Πολίτη. Η κάρτα αυτή θα δημιουργηθεί με υψηλές τεχνολογικές προδιαγραφές ασφαλείας ώστε να μην πλαστογραφείται και θα έχει το μέγεθος και τη μορφή μιας πιστωτικής κάρτας.
Σε ένα «έξυπνο» τσιπ θα ενσωματώνονται όλα τα στοιχεία του πολίτη. Δηλαδή: ο αριθμός δημοτολογίου, ο ΑΦΜ, ο ΑΜΚΑ κλπ, και αυτό θα ενέχει θέση «ταυτότητας» αφού θα έχει τη φωτογραφία αλλά και το δακτυλικό αποτύπωμα. Επιπλέον, θα αποτελεί ένα «διαβατήριο» που θα βάζει τον πολίτη σε μια νέα εποχή ψηφιακών υπηρεσιών.

Κωδικός πρόσβασης

Ο κάτοχος της Κάρτας εισάγοντας τον αριθμό του και με ένα δικό του κωδικό πρόσβασης θα μπορεί μέσω Διαδικτύου να έχει πρόσβαση στον ιατρικό του φάκελο και σε πολλά ακόμη στοιχεία. Στόχος θα είναι με μία μόνο κάρτα να μπορεί ο πολίτης να έχει πρόσβαση σε πολλές υπηρεσίες και αυτή να αποτελεί την ταυτότητα, την κάρτα του δημότη, την κάρτα του ασφαλισμένου, την κάρτα του ασθενούς κλπ. Λιγότερη γραφειοκρατία ή άλωση των προσωπικών δεδομένων; «Αυτή τη στιγμή εκατομμύρια Ευρωπαίοι πολίτες διαθέτουν μία αντίστοιχη Κάρτα», λένε τα μέλη του Παρατηρητηρίου για την Κοινωνία της Πληροφορίας που επεξεργάστηκαν το ζήτημα.

Όμως, καθώς στην Ε.Ε. υιοθετήθηκαν σταδιακά τα συστήματα διαχείρισης των ηλεκτρονικών ταυτοτήτων, δεν υπάρχει μέχρι στιγμής ένα θεσμοθετημένο και ενιαίο μοντέλο εφαρμογής.

Προς το παρόν στις αρμόδιες υπηρεσίες έχουν ξεκινήσει οι προεργασίες ώστε, μέχρι τα τέλη του έτους, να τεθούν οι προϋποθέσεις ώστε η Κάρτα του Πολίτη να μπει στην καθημερινότητα μας μέσα στο 2011, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από τους Έλληνες πολίτες ηλικίας άνω των 18 ετών θα λάβουν την Κάρτα του Πολίτη και παιδιά ηλικίας 12-18 ετών όπως και οι μετανάστες (κατά την ευρωπαϊκή Οδηγία).

Αναμένοντας οδηγίες

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη Διεύθυνση Διαβατηρίων της ΕΛ.ΑΣ., που θα αναλάβει και την έκδοση των νέων καρτών, μέχρι στιγμής δεν έχουν δοθεί οδηγίες για το πότε θα ξεκινήσει η διαδικασία.

Στην Κάρτα πάντως θα περιέχονται «όλα εκείνα τα στοιχεία που είναι απαραίτητα για τη διευκόλυνση των πολιτών στις συναλλαγές τους με το Δημόσιο ακόμη και μέσω Διαδικτύου», όπως ανέφερε στέλεχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Υπενθυμίζεται ότι ύστερα από σύσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί ήδη από τον Απρίλιο στο Μέγαρο Μαξίμου, η τότε υπουργός Υγείας κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου χαρακτήρισε ως «κάρτα ηλεκτρονικού ΚΕΠ» την Κάρτα του Πολίτη και είχε ήδη πει ότι θα περιέχει «όλα τα στοιχεία για να εξυπηρετείται πολύ γρήγορα ο πολίτης όταν πηγαίνει στο δημόσιο νοσοκομείο, στο Κέντρο Υγείας όταν ολοκληρωθεί η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, και να μη χρειάζεται η γραφειοκρατία».

Ε.Τ. - Έφη Χατζηιωαννίδου
  • Blogroll

  • Blog Archive