Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Χρεοκοπία φοβάται η ΔΕΗ μιας και ο κόσμος δεν θα μπορεί να πληρώσει και το χαράτσι και το ρεύμα
Μαζί με το λογαριασμό της ΔΕΗ, φαίνεται ότι θα πληρώσουν εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων το χαράτσι του 2012, πιθανότατα και του 2013. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η κυβέρνηση υπαναχωρεί από την αρχική της θέση που έλεγε ότι το ειδικό τέλος ακινήτων θα έρθει σε ξεχωριστό ειδοποιητήριο και θα εξοφληθεί σε 5 δόσεις. Το νέο σχέδιο, που αναμένεται να προκαλέσει σοκ στους φορολογούμενους, προβλέπει και πάλι τη σύνδεση του χαρατσιού με το λογαριασμό της ΔΕΗ..
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η απόφαση αυτή έρχεται κατ’ απαίτηση της τρόικας η οποία εκτιμά ότι δε θα πληρώνουν το φόρο σε δόσεις οι ιδιοκτήτες. Με βάση τις πληροφορίες αυτές, δημιουργείται ένα τεράστιο πρόβλημα ρευστότητας για τα ελληνικά νοικοκυριά τα οποία θα πρέπει τώρα να πληρώνουν κάθε μήνα τη δόση για τους φόρους εισοδήματος, αλλά να βρουν χρήματα και για το χαράτσι. Σημειώνεται πως το κράτος υπολογίζει ότι ο συγκεκριμένος φόρος φέρνει πάνω από 2 δισ. ευρώ στο κράτος. Tην ίδια ώρα, σύμφωνα με απόφαση λοιπόν του Νομικού Συμβουλίου του κράτους, πρέπει να επιστραφούν περίπου 6 εκατομμύρια ευρώ τα οποία πήραν οι γενικοί διευθυντές και όλα τα περίπου διακόσια διευθυντικά στελέχη. Αυτό σημαίνει ουσιαστικά ότι τα διευθυντικά στελέχη της ΔΕΗ έπαιρναν επί χρόνια οικογενειακό επίδομα χωρίς ωστόσο να το δικαιούνται, ενώ με βάση τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του κράτους το δημόσιο θα τα διεκδικήσει αναδρομικά κιόλας.
Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΔΕΗ και τα 11 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της επιχείρησης έπαιρναν 300.000 ευρώ το χρόνο για οικογενειακά επιδόματα. Εάν κάνει δηλαδή κάποιος τη διαίρεση θα συνειδητοποιήσει ότι αυτά τα 12 στελέχη έπαιρναν περί τα 2.000 ευρώ οικογενειακό επίδομα συν τον μισθό τους. Από την πλευρά της, η ΔΕΗ απαντά πως τα διευθυντικά στελέχη είναι ανώτατα στελέχη με μεγάλες ευθύνες, είναι εισηγμένες εταιρείες στο Χρηματιστήριο και έχουν να ανταγωνιστούν άλλες εταιρείες στον τομέα της ενέργειας.
 lakoniapress
  • Blogroll

  • Blog Archive