Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΦΙΔΝΕΣ. ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ. ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ ΕΣΤΙΕΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ, ΑΚΟΥΣΤΗΚΑΝ ΕΚΡΗΞΕΙΣ  ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΕΜΠΡΗΣΜΟ. ΗΔΗ ΣΤΙΣ 10.30 πμ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΜΙΛΑ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΧΑΡΑΔΡΑ ΣΤΗΝ ΔΡΟΣΟΠΗΓΗ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΠΟΛΙΤΕΙΑ.
Η φωτιά ξέσπασε στις 4 τα ξημερώματα, σε πευκοφυτη  περιοχή των Αφίδνων. Πήρε  αμέσως μεγάλες διαστάσεις και επεκτάθηκε γρήγορα προς το Δροσοπηγή, Κοκκινόβραχο και το Κρυονέρι.
 Οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπάθησαν να περιορίσουν τις φλόγες σε εκείνο το σημείο όμως δεν τα κατάφεραν και η φωτιά πέρασε την Εθνική Οδό προς τον Άγιο Στέφανο .


Η πυροσβεστική ενημερώνει ότι η φωτιά μπήκε στο στρατόπεδο Παπαβασιλείου που είναι στην Εθνική Οδό πριν τα διόδια των Αφίδνων αλλά κατάφεραν να την περιορίσουν. Οι φλόγες προκάλεσαν ζημίες στον προαύλιο χώρο χωρίς να φτάσουν στις αποθήκες πυρομαχικών.

Από την μέχρι τώρα ενημέρωση αρκετά σπίτια έχουν υποστεί υλικές ζημίες από την πυρκαγιά ενώ οι φλόγες είναι σε απόσταση αναπνοής από πρατήριο υγρών καύσιμων στην Λεωφόρο Τραπεζούντας.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που είναι στην περιοχή είναι μεγάλες και αυτή την ώρα αυξήθηκαν. Πλέον στο σημείο βρίσκονται 110 πυροσβέστες με 37 οχήματα, 37 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 46 υδροφόρες δήμων και 27 εθελοντικά οχήματα. Από τον αέρα ρίψεις νερού κάνουν 8 canadair και δυο ελικόπτερα.

  • Blogroll

  • Blog Archive