Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

 Αιφνιδιαστικά στις 31/7/12 αργά το μεσημέρι το Σωματείο του Γ.Ν.Α. «Πατησίων» πληροφορήθηκε εμμέσως, ότι την επόμενη ημέρα θα συζητούνταν στο Διοικητικό Συμβούλιο των Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Γ.Ο.Ν.Κ. «Άγιοι Ανάργυροι» και Γ.Ν.Α. «Πατησίων» ο νέος οργανισμός του Γ.Ν.Α. «Πατησίων».
Ας σημειωθεί ότι το Συμβούλιο Διοίκησης του Γ.Ν.Α. «Πατησίων» έχει απορρίψει τον προτεινόμενο από το Υπουργείο οργανισμό-έκτρωμα των 88 κλινών που έγραψε στο πόδι μαζί με τόσους άλλους οργανισμούς ο Λοβέρδος και έχει προτείνει οργανισμό 110 κλινών πού είναι και οι σημερινές λειτουργούσες κλίνες του Γ.Ν.Α. «Πατησίων».
Επίσης μας προκάλεσε απορία η σπουδή του Διοικητικού Συμβουλίου να ασχοληθεί με νέο οργανισμό μόνο για το Γ.Ν.Α. «Πατησίων» και όχι και για το Γ.Ο.Ν.Κ. Στις 1/8/12 το πρωί μέλη του ΔΣ του Σωματείου πληροφορηθηκε από την Αναπληρώτρια Διοικήτρια του Γ.Ν.Α. «Πατησίων» Μαΐσογλου ότι αγνοούσε πως στο μεσημεριανό ΔΣ θα συζητούνταν ο νέος οργανισμός του Γ.Ν.Α. «Πατησίων»! Στο δε ΔΣ οπού το Σωματείο του Γ.Ν.Α. «Πατησίων» είχε μαζική παράσταση, ακούσαμε έκπληκτοι από τον Διοικητή των Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Γ.Ο.Ν.Κ. «Άγιοι Ανάργυροι» και Γ.Ν.Α. «Πατησίων» Μπαρτζώκα ότι είχε ήδη στείλει στο Υπουργείο από μόνος του και χωρίς να συζητηθεί προηγουμένως σε ΔΣ δικές του παρατηρήσεις επί του προτεινομένου από το Υπουργείο οργανισμού-έκτρωμα των 88 κλινών, έχοντας επισυνάψει και τον καταρτισθέντα από το Συμβούλιο Διοίκησης του Γ.Ν.Α. «Πατησίων» οργανισμό των 110 κλινών.
Παρότι ζητήσαμε επιμόνως να μας δώσει τα προαναφερθέντα έγγραφα, εκείνος πεισματικά αρνήθηκε διαλύοντας το ΔΣ. Το ΔΣ του Σωματείου των εργαζόμενων στο νοσοκομείο Πατησίων καλεί τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου και τους κατοίκους της περιοχής σε αγωνιστική ετοιμότητα ενάντια στις προαναγγελθείσες καταργήσεις τμημάτων μέσω των οργανισμών-εκτρώματα του Λοβέρδου και τις σχεδιαζόμενες συγχωνεύσεις-καταργήσεις νοσοκομείων. Στην παρέμβαση των εργαζόμενων στο ΔΣ στο Γ.Ο.Ν.Κ. παρευρέθη, μεταξύ των άλλων, και πολυμελής αντιπροσωπεία του Κινήματος Δεν Πληρώνω.

Δείτε το βίντεο απο την δράση.
  • Blogroll

  • Blog Archive