Κυριακή, 5 Αυγούστου 2012

ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ!

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Κυριακή, Αυγούστου 05, 2012
Επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής, για δεύτερη φορά, μέσα σε λίγους μήνες, μεταξύ δυνάμεων των ΜΑΤ και κατοίκων-φορέων της περιοχής που αντιτίθενται στη λειτουργία μεταλλείων στο δάσος των Σκουριών Χαλκιδικής. Η ένταση που επικράτησε στην είσοδο του δάσους ήταν μεγάλη, όταν κάτοικοι που αντιδρούν στην εξόρυξη χρυσού στην περιοχή επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό. Οι διαδηλωτές εκσφενδόνισαν πέτρες στις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απάντησαν με εκτεταμένη ρίψη χημικών και χειροβομβίδων κρότου - λάμψης.

Μάλιστα, προκλήθηκε μικρής έκτασης φωτιά σε χωράφι με ξηρά χόρτα την οποία κατέσβησαν αμέσως οι διαδηλωτές. Φωτιά εκδηλώθηκε και σε ένα περιπολικό της αστυνομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία έκανε χρήση πλαστικών σφαιρών και μάλιστα ένας πολίτης τραυματίστηκε ελαφρά. Aυτή την ώρα (15.49) συνεχίζεται η ρίψη χημικών. Περίπου 1.000 κάτοικοι της Χαλκιδικής είχαν προγραμματίσει για σήμερα πορεία στη δασική περιοχή στις Σκουριές, όπου έχουν ξεκινήσει εργασίες υλοτομίας. Όπως φαίνεται οι δυνάμεις της Αστυνομίας ήταν προετοιμασμένες. zougla
  • Blogroll

  • Blog Archive