Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Πέμπτη, Αυγούστου 30, 2012

                                           ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Κίνημα Δεν Πληρώνω, δημιουργήθηκε, εδώ και 3 χρόνια στη βάση του αγώνα της υπεράσπισης των δημόσιων κοινωνικών αγαθών. 

Ένα από τα σημαντικότερα αυτά αγαθά, ίσως και το πιο σημαντικό είναι η υγεία. Το καπιταλιστικό σύστημα, στη βαθειά θανάσιμη αγωνία του, έχει φέρει την καταστροφή σε εκατομμύρια πολίτες, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και παγκόσμια.

Η καταβαράθρωση του τομέα της δημόσιας δωρεάν υγείας σπέρνει την απελπισία και τον θάνατο σε εκατοντάδες χιλιάδες, ανήμπορες οικονομικά, οικογένειες. Η απάτη με το πεντάευρω στα νοσοκομεία και τις εκατοντάδες ευρώ για παρακλινικές εξετάσεις, κάνουν την πρόσβαση στον  ήδη υποβαθμισμένο τομέα της δημόσιας υγείας,  αδύνατη. 
Όπου έχει μπεί το ΔΝΤ το προσδόκιμο επιβίωσης μειώνεται τουλάχιστον 6-10 χρόνια.

Το Κίνημα Δεν Πληρώνω έχει κάνει δεκάδες παρεμβάσεις στα νοσοκομεία, είτε για την αποτροπή του κλεισίματος τους (Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων, 7ο Θεραπευτήριο ΙΚΑ κλπ) είτε με την κατάληψη και συμβολική αναστολή της λειτουργίας των ταμείων των κρατικών Νοσοκομείων (ΚΑΤ, Γενικό κρατικό Νίκαιας, Λαϊκό Νοσοκομείο, Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων, Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, Γενικό Νοσοκομείο Πολεμαϊδας κλπ). 

Η κρίση του συστήματος βαθαίνει και ολοένα και μεγαλύτερα στρώματα πληθυσμού χάνουν την ικανότητα πρόσβασης στην υγεία πεθαίνοντας από νοσήματα που είναι πολύ εύκολο να θεραπευτούν.

Το Κίνημα μας, μετά από απόφαση συνελεύσεων αποφάσισε αμεσοδημοκρατικά, να προχωρήσει στην δημιουργία Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης, όπου θα μπορούν να προσέρχονται πολίτες,  που δεν έχουν την δυνατότητα πρόσβασης στις υπάρχουσες υγειονομικές δομές. 

Υλοποιώντας την απόφαση αυτή αντιπροσωπεία του Κινήματος Δεν Πληρώνω, επισκέφθηκε τα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, όπου είχε συνάντηση με μέλη του ΔΣ και τον πρόεδρο του ΙΣΑ. 
Υπήρξε θετική ανταπόκριση στην πρόθεση μας και ακολούθως υποβλήθηκε αίτηση προς το ΔΣ του ΙΣΑ .

Το κοινωνικό ιατρείο αλληλεγγύης απευθύνεται τόσο σε υγειονομικούς, όσο και σε οποιονδήποτε άλλο εθελοντή θα ήθελε να βοηθήσει .
Ο χρόνος λειτουργίας του ιατρείου θα ανακοινωθεί μόλις τελειώσουν οι τυπικές διαδικασίες. 

Επικοινωνείστε μαζί μας, όσοι θέλετε να βοηθήσετε στην προσπάθεια μας,  στα τηλέφωνα:
6946738344 Βασίλης Παπαδόπουλος,

Κάθε Πέμπτη 8.00 μμ πραγματοποιείται Ανοιχτή συνέλευση στην οδό Καυτατζόγλου 8 - 1ος Όροφος, Πατήσια. 

  • Blogroll

  • Blog Archive