Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012


http://provoria.blogspot.com
http://epitropesdiodiastop.blogspot.com

Ο κορυφαίος οδηγός αγώνων αυτοκινήτου Ιαβέρης (κατά κόσμον Τάσος Μαρκουΐζος), ιδρυτής της σχολής οδικής συμπεριφοράς και ο ιατρός Βασίλης Παπαδόπουλος μέλος του Κινήματος Δεν Πληρώνω, συζητούν κατά τη διάρκεια ενός οδοιπορικού στον παράδρομο της εθνικής οδού και των διοδίων Αφιδνών.

Οδηγώντας Κυριακή όπου η κίνηση είναι μικρή, σε έναν επικίνδυνο παράδρομο που είναι στην ουσία αγροτικός δρόμος και δεν υπάρχει ούτε μία προειδοποιητική σήμανση σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής ο Ιαβέρης αναφέρει: "Αυτός ο δρόμος είναι έγκλημα" και "Αρνούμαι την οικογένειά μου να την θυσιάσω στο βωμό των συμφερόντων κάποιων επιτήδειων".
Το βίντεο αυτό γυρίστηκε πριν το νόμο Βορίδη.
Απο τότε οι συνθήκες έχουν επιδεινωθεί δραματικά, μιας και ολοένα και περισσότεροι οδηγοί προτιμούν τους άθλιους παράδρομους. Τα τροχαία ατυχήματα έχουν πυκνώσει, τα φορτηγά έχουν επιβαρύνει ακόμη περισσότερο το ασυντήρητο οδόστρωμα. Όσο για την καθυστέρηση λόγω των φαναριών και του μποτιλιαρίσματος άς μην το συζητάμε.

Η λύση είναι η πλαισίωση απο τους κατοίκους της περιοχής κατά πρώτο λόγο αλλά και από όλους τους πολίτες, των προσπαθειών του Κινήματος Δεν Πληρώνω για συνολική κατάργηση των διοδίων.

 Ελάτε σε επικοινωνία με το Κίνημα μας για να συντονίσουμε τις δράσεις μας.
  • Blogroll

  • Blog Archive