Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

ΨΗΦΙΣΜΑ Γ΄ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΙΣ 14/10 ΣΤΟ ΓΚΑΖΙ

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Παρασκευή, Οκτωβρίου 05, 2012


Γ΄ ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ

ΤΑΫΓΕΤΟΥ 60, ΤΗΛ-ΦΑΞ: 2102012013
ΨΗΦΙΣΜΑ
Μετά τη μεγαλειώδη διαδήλωση των συνδικάτων στην Θεσσαλονίκη στις 8 Σεπτέμβρη προχωράμε άμεσα στην διοργάνωση της μεγάλης εκδήλωσης στις 14 Οκτώβρη στην Τεχνόπολη Γκάζι,  με κάλεσμα της Κίνησης  Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, της  Ένωσης Μεταναστών Εργατών και της κίνησης «Καλλιτέχνες ενάντια στους  νεοναζί» . Θα περιλαμβάνει μεγάλη συνέλευση , συζητήσεις και πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με συναυλία και θεατρικά δρώμενα.
                Το αντιφαστιστικό αντιρατσιστικό ... συλλαλητήριο στις 24 Αυγούστου με τις χιλιάδες διαδηλωτές  που πλημμύρισαν τους δρόμους της Αθήνας  από την Ομόνοια ως το Σύνταγμα, έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα οργής. Με την νέα συγκυβέρνηση και την είσοδο των Νεοναζί της Χρυσής Αυγής στη Βουλή το αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα μπορεί  να  γίνει βασικό στήριγμα του αγώνα όλων των εργαζομένων για την ανατροπή των μνημονίων της φτώχιας της ανεργίας και της εξαθλίωσης.
                Οι  επιθέσεις των Ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής κατά μεταναστών κι αγωνιστών προκαλούν ανατριχίλα θυμίζοντας το Ναζισμό του Χίτλερ και τις μαύρες μέρες της κατοχής στην Ελλάδα. Καταδικάζουμε τις  εισβολές σε εργασιακούς χώρους για την επιβολή ρατσιστικών αποκλεισμών. Είμαστε κάθετα αντίθετοι με τη ρατσιστική αμφισβήτηση από τους νεοναζί του ρόλου των δημόσιων νοσοκομείων για όλους χωρίς διακρίσεις φυλής, χρώματος και θρησκείας. Είμαστε αντίθετοι με τη προσπάθεια να γίνουν τα σχολεία ορμητήρια ρατσιστικών και φασιστικών επιθέσεων των νεοναζί. Είμαστε αντίθετοι με τις επιθέσεις των νεοναζί στις γειτονιές.
                Καλούμε  σε κοινό αγώνα ενάντια στις ρατσιστικές επιχειρήσεις σκούπα της συγκυβέρνησης , τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τις άθλιες πολιτικές αντιμετώπισης του αιτήματος για άσυλο στους πρόσφυγες. Αγωνιζόμαστε για την νομιμοποίηση των μεταναστών, για άσυλο στους πρόσφυγες.
Η απάντησή μας στην προκλητική κάλυψη των νεοναζί της Χρυσής Αυγής από την ΕΛΑΣ είναι η κλιμάκωση του αντιφασιστικού αγώνα παντού σε όλη την Ελλάδα, στις γειτονιές, στα σχολεία , στα πανεπιστήμια, στους εργασιακούς χώρους μαζί με τα συνδικάτα.
                Ενωμένοι παλεύουμε ενάντια στα Μνημόνια της φτώχειας, τις περικοπές και τη διάλυση στα νοσοκομεία. Δίνουμε δυναμικό παρόν στην Γενική Απεργία  στις 26 Σεπτέμβρη.
                Στηρίζουμε  την μέρα δράσης στις 14 Οκτώβρη στο Γκάζι και συμμετέχουμε  στην πανελλαδική συνέλευση  για να αποφασιστούν τα παρακάτω βήματα της αντιρατσιστικής και αντιφασιστικής μας δράσης.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                      Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


    ΜΠΑΜΠΗΣ ΚΟΚΛΑΣ                                                            ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΡΑΜΠΕΤΣΟΣ
  • Blogroll

  • Blog Archive