Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

ΜΑΤατζής χρησιμοποιεί συλληφθείσα σαν ανθρώπινη ασπίδα

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Τετάρτη, Οκτωβρίου 10, 2012

Σε φωτογραφίες που δημοσιοποιήθηκαν μέσω Twitter, άνδρας των ΜΑΤ «χρησιμοποιεί» μια κοπέλα που έχει συλλάβει, για προστασία από επίθεση με πέτρες που δέχεται η ομάδα του. Νωρίτερα, οι άνδρες των ΜΑΤ είχαν γιουχαϊστεί από άλλους διαδηλωτές που τους ζητούσαν να αφήσουν την νεαρή κοπέλα. Οταν ξεκίνησε επίθεση με πέτρες, ο ΜΑΤατζής έκανε μεταβολή και έβαλε την κοπέλα μπροστά του!

Νεότερα, με πιο διαφωτιστική περιγραφή για το περιστατικό από αυτόπτη μάρτυρα: Τα ΜΑΤ είχαν συλλάβει την κοπέλα, ο κόσμος που βρισκόταν κοντά τους γιουχάιζε επειδή... είναι και μικρή σε ηλικία, έγινε φασαρία, ήρθαν νεαροί κι άρχισαν να πετάνε πέτρες στα ΜΑΤ. Εκείνη τη στιγμή, ο ΜΑΤατζής κάνει μεταβολή και τη βάζει μπροστά του...

---

Όπως είναι σαφές, από τη στάση άλλου ΜΑΤατζή με προτεταμένη την ασπίδα στα δεξιά της φωτογραφίας, η ομάδα των ΜΑΤ δέχεται επίθεση με πέτρες. Και ο συγκεκριμένος σιδερόφραχτος αστυνομικός επιλέγει να στρέψει την κοπέλα προς την πλευρά από όπου έρχονται οι πέτρες, χρησιμοποιώντας τη ως «ανθρώπινη ασπίδα».




Ας τον χαίρονται οι προϊστάμενοί του εκεί στην Κατεχάκη. Να περιμένουμε οποιαδήποτε απόδοση ευθυνών;



Φαίνεται καθαρά ότι εκείνη τη στιγμή διεξάγεταιι πετροπόλεμος (υπάρχει άλλωστε ζημιά στη σέλα σε παρακείμενο μηχανάκι από πέτρες) και παρ'όλα αυτά οι ΜΑΤατζήδες εξακολουθούν να κρατούν την κοπέλα.
Οι φωτογραφίες έχουν τραβηχτεί σε στενό κάθετο της Φιλελλήνων και πρωτοδημοσιεύτηκαν εδώ:
http://www.demotix.com/news/1512337/merkel-visits-athens-and-ignites-massive-protests/all-media

left.gr 
  • Blogroll

  • Blog Archive