Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Ένας στους δύο δεν μπορεί να πληρώσει τα κοινόχρηστα στη Ξάνθη

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Τρίτη, Οκτωβρίου 16, 2012
Αδυνατούν να φανούν συνεπείς στην αποπληρωμή των κοινοχρήστων στο σύνολό τους οι κάτοικοι της Ξάνθης. Με την σειρά τους, τους οι βενζινοπώλες της Ξάνθης Βγάζουν στο σφυρί τα βυτία .

Στο κόκκινο βρίσκονται την τελευταία διετία τα «τεφτέρια» των διαχειριστικών εταιριών που δραστηριοποιούνται στην Ξάνθη, με το σύνολο των κατοίκων που διαμένουν σε οικοδομές να αδυνατούν να φανούν συνεπείς στην αποπληρωμή των οφειλών τους.

Όπως προκύπτει από ...
την έρευνα του ThrakiToday.com σε διάφορες διαχειριστικές εταιρίες της Ξάνθης ένας στους δύο ένοικους ή ιδιοκτήτες διαμερισμάτων δεν μπορεί να πληρώσει τα κοινόχρηστα  ενώ ήδη δεκάδες πολυκατοικίες έχουν διακόψει την κεντρική θέρμανση των οικοδομών. Παράλληλα, καταγράφονται περιπτώσεις όπου είτε λόγω ασυνεννοησίας των ενοίκων είτε λόγω έλλειψης χρημάτων πολυκατοικίες δεν διαθέτουν κοινόχρηστο ρεύμα, η παροχή του οποίου έχει διακοπεί λόγω οφειλής.

Ήδη η εξίσωση του φόρου του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης έχει εκτοξεύσει την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, με τους μεν πρατηριούχους να σκληραίνουν τη στάση τους αρνούμενοι να προμηθευτούν και να διαθέσουν πετρέλαιο, ενώ από τη μεριά τους οι καταναλωτές, όπως είναι φυσικό, δεν έχουν την οικονομική ευχέρεια να αγοράσουν πετρέλαιο θέρμανσης αναζητώντας άλλες λύσεις ή επιλέγοντας ακόμη και τη μη χρήση κάποιου μέσου θέρμανσης λόγω σοβαρών οικονομικών προβλημάτων.

Βγάζουν στο σφυρί ακόμη και τα βυτία!

Από την προηγούμενη Παρασκευή οι βενζινοπώλες ΑΜΘ έχουν ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται να ξεκινήσουν την προμήθεια και διανομή πετρελαίου θέρμανσης, ενώ στην Π.Ε. Ξάνθης καταγράφονται περιπτώσεις ιδιοκτητών πρατηρίων υγρών καυσίμων που βγάζουν στο σφυρί τα οχήματα διάθεσής του πετρελαίου θέρμανσης.

«Είναι ασύμφορο για πολλούς συναδέλφους να κρατήσουν τα βυτία τους για αυτό και τα βγάζουν στο σφυρί. Υπάρχουν πολλά λειτουργικά έξοδα, όπως τα τέλη κυκλοφορίας, τα ασφάλιστρα και τα ειδικά πιστοποιητικά που απαιτούνται και εφόσον δεν βγαίνουν οικονομικά προσπαθούν να τα ξεφορτωθούν» επισημαίνει ο πρόεδρος των βενζινοπωλών Ξάνθης κος Γιάννης Σιούτας εξηγώντας πως «τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι πολλά στην περιοχή μας και θα επιδιώξουμε να έχουμε συνάντηση στις 22 Οκτωβρίου με τον κ. Στουρνάρα ώστε να του καταθέσουμε συλλογικά τις προτάσεις μας».

Όπως μάλιστα σημειώνει ο ίδιος «υπάρχουν πολλές οικοδομές που δεν μας έχουν εξοφλήσει από πέρσι. Οι μισές οικοδομές από αυτές που βάλανε πέρσι πετρέλαιο λέγανε τότε ότι εάν αυξηθεί η τιμή του πετρελαίου φέτος δεν θα προμηθευτούν, και αυτό θα πράξουν. Ήδη από τις δέκα γενικές συνελεύσεις που έγιναν οι έξι αποφάσισαν να μην βάλουν πετρέλαιο θέρμανσης», για να συμπληρώσει πως «δεν ζεσταίνεται ένα σπίτι με ξύλα ή με το τζάκι. Θα επιλέξουν να ζεστάνουν μόνο κάποιους χώρους των σπιτιών τους. Δεν δίνονται έτσι λύσεις όμως».
 ThrakiToday.com
  • Blogroll

  • Blog Archive