Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

  Το κατηγορητήριο που κοινοποίησαν στο συναγωνιστή Μάκη Δαμουλιάνο  για δικαστήριο στη Λάρισα στις 19/12/2012.
Πρόκειται για έναν συναγωνιστή , απο τις Φέρρες Έβρου, βιοπαλαιστή οδηγό φορτηγού, πατέρα τριών ανήλικων παιδιών και υποψήφιου στις εκλογές με το Κίνημα Δεν Πληρώνω, στον Έβρο. Αυτές είναι μόνο 2 από τις δεκάδες ανάλογες περιπτώσεις- κάρμπον.

ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΔΙΚΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗ ΜΑΚΗ ΔΑΜΟΥΛΙΑΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΒΡΟ

...

Τελικά οι μεγαλοεργολαβοι που εκμεταλλευονται τους εθνικους μας δρομους δεν εχουν το θεό τους.
 Ή μάλλον πιστεύουν σε ένα και μοναδικό θεό: τον Κερδώο Ερμή. Με σύμβολο τους το ευρώ , μαζεύουν φασούλι το φασούλι εκατομμύρια ευρώ ρισκάροντας ...τίποτα.
Εμείς έχουμε ιδρώσει για να απαλλοτριωθούν οι εκτάσεις προκειμένουν να γίνουν οι δρόμοι, εμείς πληρώσαμε την κατασκευή τους, εμείς πληρώνουμε για την συντήρηση τους καθημερινά και με χίλιους τροπους: Μέσα από την βαρύτατη φορολογία, τα πανάκριβα τέλη κυκλοφορίας,τους φόρους στα καύσιμα, ποσοστό από τα ασφάλιστρα των οχημάτων μας και τόσα άλλα.
Από την άλλη, οι συμβάσεις παραχώρησης, προβλέπουν ότι οποιαδήποτε ζημιά στα συμφέροντα των εταιριών, ακόμη και αν μειωθεί η κίνση των ιθαγενών- πελατών που περνούν τα διόδια, θα καλύπτεται απο το δημόσιο. Δηλαδή πάλι από τα συνήθη υποζύγια. Όμως καμιά φορά ακόμη και τα γαϊδούρια ξεσηκώνονται.
 Έτσι συνέβη και με τον λαό που κατά εκατοντάδες χιλιάδες σήκωσε κεφάλι ενάντια στις προκρούστειες συμβάσεις παραχώρησης των εθνικών μας δρόμων.
Οι εταιρίες θορυβήθηκαν μπροστά στο τσουνάμι των περήφανων οδηγών που αρνιόντουσαν να πληρώσουν το χαράτσι των διοδίων. Όπως συμβαίνει πάντα αποφάσισαν να υπερασπιστούν τα υπερκέρδη τους. Μαζεύτηκαν όλοι μαζί, σε φανερές και κρυφές συνάξεις, τα μιλήσανε και τα συμφωνήσανε. Φώναξαν το υπηρετικό τους προσωπικό. Αρχικά έναν βαρύκοο ανοιχτομάτη, μετά έναν οδοντίατρο με ειδικότητα στις κουφάλες και τους τραπεζίτες και μετά ένα "ανανήψαντα" τσεκουροφόρο.
Αυτοί βγάλαν φωτογραφικούς- νόμους, χάρισαν εκατομμύρια στα αφεντικά τους και παραχώρησαν την τροχαία σαν security των μεγαλοεργολάβων.
Κατάλαβαν ότι αυτό δεν φτάνει.
 Έπρεπε να τρομοκρατήσουν το γιγαντωμένο κίνημα χτυπώντας τους πιο πρωτοπόρους.
 Έστησαν μια βιομηχανία μηνύσεων σε βάρος αγωνιστών του Κινήματος Δεν Πληρώνω.
Καθόλου τυχαία η αγαπημένη τους ψευδής κατηγορία ενάντια στους αγωνιστές είναι το σπάσιμο των μπαρών των διοδίων.
Πάντα με μάρτυρες τους εξαρτημένους από τις εταιρίες για τη διατήρηση της δουλειάς τους, υπαλλήλους των διοδίων.
 Έχουμε δεκάδες μηνύσεις και δίκες σε όλη την χώρα με αυτή τη κατηγορία.
Στις 7 Γενάρη 2013, δικάζονται στην Κόρινθο οι συναγωνιστές Βασίλης και Μαρία Παπαδοπούλου, γιατροί στο επάγγελμα και από τα πρωτοπόρα μέλη του Κινήματος Δεν Πληρώνω.
Σήμερα κοινοποίησαν στο σπίτι ενός άλλου συναγωνιστή κλήτευση για δικαστήριο στη Λάρισα στις 19/12/2012.
Πρόκειται για τον συναγωνιστή Μάκη Δαμουλιάνο, απο τις Φέρρες Έβρου, βιοπαλαιστή οδηγό φορτηγού, πατέρα τριών ανήλικων παιδιών και υποψήφιου στις εκλογές με το Κίνημα Δεν Πληρώνω, στον Έβρο. Αυτές είναι μόνο 2 από τις δεκάδες ανάλογες περιπτώσεις- κάρμπον.

Νομίζουν ότι θα μας φοβίσουν;
'Οχι μόνο δεν εκφοβίζουν το κινημα αλλά αντίθετα φτιάχνουν πιο αποφασισμένους και "σκληραγωγημένους" αγωνιστές.
Βοηθάνε στην μετατροπή αγανακτισμένων πολιτών σε πρωτοπόρους και οργισμένους μαχητές.

Οι μεγαλοεργολάβοι και τα τσιράκια τους μετράνε μέρες και το ξέρουν.
Σύντομα θα ξεκουμπιστούν από τους εθνικούς μας δρόμους αλλά και από τον σβέρκο μας.
 Ήδη είχαν δηλώσει πανηγυρικά, ότι μέρι το τέλος αυτού του μήνα θα ανακοίνωναν την νέα συμφωνία προκειμένου να συνεχιστούν τα έργα για την επέκταση του οδικού δικτύου.
Τώρα ανακοίνωσαν επίσημα ότι οι συνομιλίες ΘΑ αρχίσουν τέλη  Οκτώβρη.
 Και πάει λέγοντας.

Σε ένα χρεοκοπημένο κράτος είναι θέμα χρόνου να πάρουν οι μεγαλοεργολάβοι τις παράγκες- χρυσωρυχεία τους και να του δίνουν.
Ας τους δώσουμε και εμείς ένα χεράκι μέσα από τη συλλογική μας δράση για να φύγουν μια ώρα αρχήτερα.
  • Blogroll

  • Blog Archive