Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗ ΜΑΚΗ ΔΑΜΟΥΛΙΑΝΟΥ

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Τετάρτη, Δεκεμβρίου 19, 2012

Ενα ακομη μελος του Κινηματος Δεν Πληρωνω οδηγειται σε μια φρονηματικη δικη επειδη εναντιωθηκε στα διοδια των μεγαλοεργολαβων. Ο συναγωνιστης μας Μακης Δαμουλιανος, βιοπαλαιστης οδηγος φορτηγου, πατερας 3 ανηλικων παιδιων, δικαζεται στη Λαρισα την Τεταρτη 19/12/12.Να δωσουμε ολοι το παρον αλληλεγγυης.

Συγκέντρωση συμπαράστασης στο διωκόμενο Μ. Δαμουλιάνο Τετάρτη 19/12, 12:00, έξω από τα Δικαστήρια Λάρισας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ και
ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ
ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα των διώξεων που έχουν εξαπολύσει σε όλη τη χώρα μεγαλοεργολάβοι,  κυβέρνηση και «δικαιοσύνη» απέναντι στους αγωνιστές των διοδίων, είναι η δίκη που γίνεται την Τετάρτη 19/12 στη Λάρισα. Ο Μ. Δαμουλιάνος, οδηγός φορτηγού από τον Έβρο διώκεται γιατί κι αυτός όπως εκατοντάδες συνάδελφοι του κι εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες διεκδίκησαν στην πράξη το συνταγματικό τους δικαίωμα να μετακινούνται ελεύθερα στη χώρα ενάντια στην εμπορευματοποίηση και το ξεπούλημα του δημόσιου χώρου και αγαθών.
Η χρονική περίοδος που διαδραματίζονται αυτές οι διώξεις συμπίπτει, κάθε άλλο παρά τυχαία, με την έναρξη των διαπραγματεύσεων της τρόικας εσωτερικού με τους μεγαλοεργολάβους για την επανεκκίνηση των έργων στους αυτοκινητόδρομους. Κι ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα οι εταιρίες εισέπρατταν κανονικότατα χωρίς να γίνονται εργασίες και με δρόμους υπό κατασκευή, σήμερα η κυβέρνηση δίνει ξανά όχι μόνο «γη και ύδωρ» αλλά και τη διαβεβαίωση στα αφεντικά της ότι προτίθεται να ξεμπερδέψει με όσους τόλμησαν ή τολμούν να σηκώσουν κεφάλι.
Όλες αυτές οι διώξεις ανεξάρτητα από το αν προέρχονται από τις εταιρίες ή «ευαίσθητους» εισαγγελείς κι άσχετα από το κάθε φορά διαφορετικό χαλκευμένο κατηγορητήριο, έχουν τον ίδιο κοινό στόχο. Την τρομοκράτηση και φίμωση κάθε πολίτη που διαμαρτύρεται και εναντιώνεται στις μνημονιακές πολιτικές εξαθλίωσης της ελληνικής κοινωνίας. Τη συντριβή του κινήματος που ολοένα με πιο μαζικό τρόπο υιοθετεί την κοινωνική ανυπακοή και αντίσταση στην πράξη.
Απέναντι σε αυτή την ολομέτωπη επίθεση, όλοι εμείς που βρεθήκαμε στους δρόμους του αγώνα ξεδιπλώνουμε τη δική μας αλυσίδα που λέγεται αλληλεγγύη. Τους δηλώνουμε ότι θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους. Δεν θα υποταχτούμε δε θα παραδοθούμε. Ξέρουμε ότι αν ενωθούμε όλοι οι εργαζόμενοι ,αυτή η βάρβαρη κυβέρνηση , τα μνημόνιά της και η αντιλαϊκή πολιτική θα ανατραπεί .Δε θα δεχτούμε να ζήσουμε σ’ αυτό το απάνθρωπο μέλλον που μας έχουν ετοιμάσει, δε θα γίνουμε εμείς και τα παιδιά μας η καύσιμη ύλη για να ξαναπάρει μπροστά η καπιταλιστική μηχανή. Δε θα υποχωρήσουμε. Έχουμε μόνο μια επιλογή, τον αγώνα για μια άλλη κοινωνία .
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗ
Οι δίκαιοι αγώνες των εργαζομένων δεν τρομοκρατούνται,
δεν αναχαιτίζονται, δεν σταματούν.
Συγκέντρωση συμπαράστασης στο διωκόμενο Μ. Δαμουλιάνο
Τετάρτη 19/12, 12:00 έξω από τα Δικαστήρια Λάρισας
www.kinimadenplirono.gr
  • Blogroll

  • Blog Archive