Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013


Εκατοντάδες κόσμου, κατέκλυσαν σήμερα Δευτέρα 7-1-13, τα δικαστήρια της Κορίνθου, τον προαύλιο χώρο και τους γύρω δρόμους, κατά τη δίκη των αγωνιστών του Κινήματος Δεν Πληρώνω Βασίλη Παπαδόπουλου και Μαρίας Παπαδοπούλου, από τους μεγαλοεργολάβους-εκμεταλλευτές της εθνικής μας καρμανιόλας.
Από νωρίς το πρωί πούλμαν με συναγωνιστές του Κινήματος Δεν Πληρώνω καθώς και αλληλέγγυους από το ΕΠΑΜ και απλό κόσμο, πραγματοποίησαν "απόβαση" στην Κόρινθο, με λάβαρα, πανό και βροντερά συνθήματα.
Πολύς ήταν ο κόσμος από την τοπική επιτροπή αγώνα του Κινήματος Δεν Πληρώνω Κορινθίας, καθώς και ντόπιοι απλοι συμπολίτες μας οι οποίοι πλαισίωσαν τη μεγαλειώδη αυτή κινητοποίηση.
Η δίκη αναβλήθηκε για τις 7 Οκτώβρη του 2013, και η υπόσχεση μας ήταν ότι ακόμα πιο δυναμικά και μαζικά θα επανέλθουμε για το δεύτερο γύρο!
Μετά το τέλος της διαδικασίας, το Κίνημα Δεν Πληρώνω πραγματοποίησε, επίδειξη ισχύος απέναντι στους μεγαλοεργολάβους, πραγματοποιώντας άνοιγμα των διοδίων του Ζευγολατιού, συνεπικουρούμενο από τους συναγωνιστές του ΕΠΑΜ, και αποδεικνύοντας ότι οι δεσμοί ενότητας και συντροφικότητας ατσαλώνονται στην πράξη και μέσα από την κοινή μετωπική δράση!
Η παρουσία των ΜΑΤ και σύσσωμης της αστυνομικής δύναμης του νομού καθώς και ενισχύσεων από την Αθήνα στο χώρο των διοδίων καθώς και η απόπειρα επέμβασης των δυνάμεων των ΜΑΤ, δεν επηρέασε στο ελάχιστο τη δράση μας και αναχαιτίστηκε με ειρηνικό και νηφάλιο τρόπο από την ομάδα περιφρούρησης του Κινήματος Δεν Πληρώνω.
Η αλληλεγγύη το όπλο μας!
Αντεπίθεση τώρα! Για να πάρουμε τις ζωές μας πίσω!

Σημείωση: Μόλις λάβαμε, από συναγωνιστές μας,  την θλιβερή είδηση του θανάτου από τροχαίο στο 140 χιλιόμετρο της Κορίνθου- Πατρών (στο ύψος του Δερβενίου), μιας νεαρής μητέρας, εκπαιδευτικού και μίας άλλης οδηγού . Ο δρόμος καρμανιόλα επιβαρύνει και με άλλο αίμα τα άνομα κέρδη των μεγαλοεργολάβων... Ο δρόμος του αγώνα σε ότι μας σκοτώνει είναι μονόδρομος!

ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
www.kinimadenplirono.gr
  • Blogroll

  • Blog Archive