Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ: Οι γείτονες μας δείχνουν το δρόμο

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Πέμπτη, Φεβρουαρίου 21, 2013


Οι γείτονες μας δείχνουν το δρόμο

Σημαντικές εξελίξεις είχαμε στη Βουλγαρία την περασμένη εβδομάδα.
 Οι μαζικότατες λαϊκές κινητοποιήσεις και η άγρια αστυνομική βία δημιούργησαν ένα κλίμα γενικευμένου λαϊκού ξεσηκωμού ο οποίος με τη σειρά του επέφερε την ανατροπή-παραίτηση της κυβέρνησης. Αφορμή των κινητοποιήσεων ήταν η αύξηση στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος την οποία επέβαλλε η ιδιωτικοποιημένη εταιρία παροχής ηλεκτρικής ενέργειας. 
Οι νέες τιμές είχαν ως αποτέλεσμα η πλειοψηφία του βουλγαρικού λαού (ο βασικός μισθός δεν ξεπερνά τα 150 ευρώ) να αποκλείεται από την κατανάλωση ρεύματος. 
Βέβαια, οι αυξήσεις στο ρεύμα ήταν απλά η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι καθώς ο βουλγαρικός λαός είναι εδώ και καιρό βυθισμένος στη φτώχεια.
Παρά τις προσπάθειες των βουλγαρικών ΜΜΕ να ρίξουν στάχτη στα μάτια των πολιτών, εκθειάζοντας την κυβέρνηση για την αποτελεσματικότητα της οικονομικής της πολιτικής, η πείνα του λαού αποτελούσε αδιάψευστο μάρτυρα για το αντίθετο. 
Όπως είπε κι ο πολιτικός αναλυτής Αρμάν Μπακίμιαν για την περίπτωση αυτή: «...το ψυγείο ακύρωσε την τηλεόραση».
Καλούμε τους Έλληνες να ακολουθήσουν το παράδειγμα των γειτόνων μας πριν φτάσει και ο δικός τους μισθός στα 150 ευρώ, όπως άλλωστε έχουν θέσει ήδη ως στόχο οι τροϊκανοί αξιωματούχοι.  

ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
www.kinimadenplirono.gr
  • Blogroll

  • Blog Archive