Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Ο Κ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Τετάρτη, Φεβρουαρίου 27, 2013


Συγκέντρωση Μητσοτάκη: Οι παρόντες και οι απόντες
 Να γίνουμε ο εφιάλτης του κάθε Εφιάλτη!

Μεγάλη αίσθηση έκανε το κατάμεστο αμφιθέατρο  και το παρατεταμένο χειροκρότημα στην πρόσφατη παρουσίαση του βιβλίου του απέθαντου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.
Εκτός από τις πατρικές παραινέσεις  για νέες απολύσεις και σκληρότερα μέτρα  εντόπισε από τι κινδυνεύει το σύστημα της ρεμούλας και της διαφθοράς που υπηρετεί με συνέπεια περίπου έναν αιώνα:
 «πρέπει να διαφυλαχθεί η δημοκρατική νομιμότητα και να καταδικαστούν φαινόμενα όπως οι κουκουλοφόροι που κατέστρεψαν τις εγκαταστάσεις  στην Χαλκιδική και το Κίνημα Δεν Πληρώνω», τόνισε..
Δεν είναι τυχαίο ότι ένα σύστημα τρέμει   το Κίνημα Δεν Πληρώνω .
Γιατί άραγε τους προκαλεί τόσο φόβο ένα κίνημα που στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση, και παρά το σαμποτάζ από τα ΜΜΕ των μεγαλοεργολάβων,  το ψήφισαν περί τις 60.000 πολίτες  ;
Γιατί σε κάθε ομιλία των πρωτοκλασάτων στελεχών του συστήματος καθώς και  στα κείμενα  των  καλοθρεμμένων  παπαγάλων  τους  στα ΜΜΕ,  δεν παραλείπουν να το χτυπούν;
Γιατί τόσες μηνύσεις και διώξεις σε τόσο λίγους ανθρώπους;
Αυτό που έχουν εντοπίσει στο Κίνημα Δεν Πληρώνω είναι η δυναμική του. Είναι το γεγονός ότι ολοένα και περισσότεροι πολίτες προσχωρούν στις δυνάμεις του και ακόμη περισσότεροι στη λογική του. Στη λογική της ανυπακοής στους άδικους νόμους και τα χαράτσια. Στην οργάνωση στάσης πληρωμών παντού. Φοβάται ο Μητσοτάκης και οι φίλοι του που παρευρέθηκαν στο προσκλητήριο των υπερασπιστών του συστήματος την ένωση του συνειδητού κομματιού, του οργανωμένου Κινήματος Δεν Πληρώνω  με τις στρατιές λαού που δεν έχει να πληρώσει.
Ο Στουρνάρας βγήκε και απείλησε με φυλακή κάθε έναν  που χρωστάει πάνω από 5.000 ευρώ. Ας ετοιμάζουν μεγάλες φυλακές γιατί θα πρέπει να χωρέσουν 10.000.000 πολίτες!! Και φυσικά δεν πρόκειται να τους αφήσουμε.
Τσιμουδιά βέβαια για όλα αυτά τα λαμόγια που εξακολουθούν να ελέγχουν την πατρίδα μας και συνεχίζουν να κατακλέβουν τον λαό.
Αξίζει να ρίξουμε μια ματιά στους παρόντες και τους απόντες στην σύναξη των φίλων του Μητσοτάκη και του συστήματος που αυτός και όλο του το σόι υπηρετούν ευδόκιμα τόσα χρόνια:

Παρόντες:  
 Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν πολλοί πρώην υπουργοί και στελέχη της παράταξης. Από τους υπόλοιπους χώρους ξεχώρισε η παρουσία του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη,  ο οποίος κάθισε δίπλα στον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ. Ενώ από το ΣΥΡΙΖΑ παραβρέθηκε ο κ. Μανώλης Γλέζος, από το ΚΚΕ ο κ. Σπύρος Χαλβατζής, από το ΠΑΣΟΚ ο κ. Πύρρος Δήμας, καθώς και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.
Παρόντες ήταν ακόμα ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης, καθώς και οι πρόεδροι των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος και του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.
Από τον επιχειρηματικό κόσμο το παρόν έδωσαν οι Βαρδής Βαρδινογιάννης, Πρόδρομος Εμφιετζόγλου, Γιάννης Κωστόπουλος, Γιώργος Μαμιδάκης, Δημήτρης Κοπελούζος, καθώς επίσης και οι κ.κ. Ψυχάρης και Μπόμπολας.
Σε αυτή την σύναξη, που γίνεται σε μια χρονική συγκυρία που 4.000 πολίτες έχουν αυτοκτονήσει- δολοφονηθεί  και ο λαός κυριολεκτικά έχει εξαθλιωθεί ,  βλέπουμε να κάθονται  δίπλα- δίπλα οι θύτες με τους υποτιθέμενους πολιτικούς εκπροσώπους των θυμάτων.  Βλέπουμε τους υποτιθέμενους αντιμνημονιακούς , σαν τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Π.Καμμένο, να  χειροκροτούν τις κατεξοχήν μνημονιακές κορώνες του ετοιμόρροπου Εφιάλτη.
Αμ τι να πει κανείς για την παρουσία του Μανόλη Γλέζου (Συριζα) και του Σπύρου Χαλβατζή , ηγετικού στελέχους του ΚΚΕ, στο πλευρό των Μπομπολαίων, των Ψυχάρηδων, των Κοπελούζων και των λοιπών «δημοκρατικών δυνάμεων» ;
Μέρες 1989 οσμιζόμαστε στον ορίζοντα.
Ήταν σαφές από τις παρουσίες ποιοι ήταν από τη μια μεριά του στρατοπέδου.

Από την άλλη μεριά του στρατοπέδου ήταν οι μη προσκεκλημένοι και φυσικά απόντες:

Απόντες ήταν οι αγρότες των μπλόκων, οι εργάτες της Χαλυβουργίας, του Σκαραμαγκά, οι  επιστρατευμένοι του Μετρο και των ΜΜΜ, οι απολυμένοι του Μετρόπολις, του Άλτερ, των βιομηχανιών που κλείνουν, οι μπλοκάκηδες, τα παιδιά των καταλήψεων, οι ΑΜΕΑ, οι φοιτητές των ΤΕΙ, οι αδιόριστοι γιατροί και νοσηλευτές, οι νέοι που μεταναστεύουν για να επιβιώσουν, οι άστεγοι , οι άνεργοι, οι νοικοκυραίοι (όχι του Τσίπρα) που χάνουν τις δουλειές, τα σπίτια τους και τους κόβουν το ρεύμα, οι άρρωστοι που δεν έχουν περίθαλψη, η μάνα με τα 7 παιδιά που τις έχουν κόψει ρεύμα και νερό, οι 4000 δολοφονημένοι από το σύστημα, οι αγωνιζόμενοι πολίτες στις Σκουριές, στα ΧΥΤΑ Κερατέας, Φυλής, Γραμματικού  και φυσικά  το Κίνημα Δεν  Πληρώνω.
 Ήμασταν απόντες όχι γιατί δεν μας προσκάλεσαν. Ήμασταν απόντες γιατί έχουμε πολλές δουλειές να κάνουμε με ένα στόχο: Την ανατροπή του βρωμερού και σάπιου συστήματος τους. Για να χτίσουμε μια κοινωνία των από κάτω χωρίς τον εσμό των λαμογιών που εκμεταλλεύονται τον μόχθο μας. Είμαστε οι πολλοί, έχουμε το δίκαιο με το μέρος μας.
Να  γίνουμε ο εφιάλτης του κάθε Εφιάλτη!

ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
www.kinimadenplirono.gr
  • Blogroll

  • Blog Archive