Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Aπειλεί να φύγει η Eldorado Gold

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Τετάρτη, Μαρτίου 20, 2013
Ζητά καθαρό επενδυτικό τοπίο σε Χαλκιδική και Θράκη

Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο αποχώρησης από την Ελλάδα η καναδική εταιρία που έχει αναλάβει την εξόρυξη του χρυσού στη Χαλκιδική.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της Eldorado Gold, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, η εταιρία ζητά για να παραμείνει, ένα καθαρό επενδυτικό τοπίο και αποδίδει τις αντιδράσεις στη Χαλκιδική και τη Θράκη σε μικροπολιτικά συμφέροντα και παραγοντισμό των τοπικών κοινωνιών.
 «Το ερώτημα είναι αν ως χώρα θα διαμορφώσουμε ένα καθαρό και μεθοδικό επενδυτικό...
τοπίο.
Αν υπάρξει αυτό, η εταιρεία θα μείνει», δήλωσε ο Πέτρος Στρατουδάκης, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου.

 «Η χώρα και η κυβέρνηση επιδιώκει επενδύσεις. Διατηρώ, ωστόσο, επιφυλάξεις αν μπορεί να διαχειριστεί επενδύσεις και μάλιστα τέτοιου μεγέθους», πρόσθεσε.

Ο κ. Στρατουδάκης διευκρίνισε ότι δεν αναφέρεται σε υποκίνηση των αντιδράσεων από πολιτικά κόμματα, καθώς -όπως είπε- στους αντιδρώντες περιλαμβάνονται μέλη όλων των κομμάτων. «Θα είχε σημασία οι αντιδράσεις να συνοδεύονται από πρόταση», ανέφερε λέγοντας πως «όλα αυτά τα χρόνια άκουσα μόνο στείρα άρνηση και καταστροφολογία».
 Υποστήριξε ακόμη ότι στις διαδηλώσεις που έγιναν το προηγούμενο διάστημα κατά των επενδύσεων συμμετείχαν τα ίδια πρόσωπα, μετακινούμενα.

 Σύμφωνα με την εταιρία, οι συνολικές επενδύσεις στην Ελλάδα θα ξεπεράσουν την προσεχή πενταετία το 1 δισ. δολάρια και θα οδηγήσουν σε αύξηση των εξαγωγών κατά 1 δισ. δολάρια τον χρόνο, από την παραγωγή χρυσού, χαλκού, μολύβδου, αργύρου και ψευδαργύρου.
Τα έσοδα του Δημοσίου την επόμενη 20ετία από άμεσους φόρους εκτιμώνται σε 1,6 δισ. ευρώ ενώ οι θέσεις εργασίας, άμεσες και έμμεσες θα φθάσουν τις 5.000.
Υποστήριξαν ακόμη ότι εφαρμόζουν πιο αυστηρούς περιβαλλοντικούς κανόνες, σε σχέση με την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

 lifo.gr
  • Blogroll

  • Blog Archive