Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Εκπαιδευτικοί στη Θεσσαλονίκη: «Χιλιάδες παιδιά περνούν τις πόρτες των σχολείων πεινασμένα»

Συσσίτια για τα παιδιά, πετρέλαιο και αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τα σχολεία διεκδικούν καθηγητές και δάσκαλοι της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι υψώνουν κραυγή αγωνίας για την τραγική κατάσταση στο χώρο της δημόσιας παιδείας. 

Το περασμένο Σάββατο, άλλωστε, διοργάνωσαν πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο μπροστά στο άγαλμα του Βενιζέλου με κεντρικό σύνθημα:
«Κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ οδηγούν σε... διάλυση το δημόσιο σχολείο - η παιδεία ξεσηκώνεται - να τους σταματήσουμε».

Τα διοικητικά συμβούλια των ΕΛΜΕ των Συλλόγων Δασκάλων-Νηπιαγωγών της Θεσσαλονίκης επιχείρησαν να προβάλλουν την αναγκαιότητα της αγωνιστικής υπεράσπισης του δημόσιου σχολείου από εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές. Γι΄αυτό καλούν τους Θεσσαλονικείς να στηρίξουν καθημερινά τον αγώνα τους προκειμένου να απαιτηθούν ουσιαστικές λύσεις στα συσσωρευμένα καθημερινά προβλήματα.

«Τα σχολεία πεινάνε και κρυώνουν. Χιλιάδες παιδιά περνούν τις πόρτες τους πεινασμένα εξαιτίας της καπιταλιστικής κρίσης, της φτώχειας και της ανεργίας. Εκατοντάδες σχολεία δεν έχουν ούτε δεκάρα στα ταμεία τους. Διεκδικούμε συσσίτια για τα παιδιά, πετρέλαιο και αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τα σχολεία μας», επισημαίνουν οι εκπαιδευτικοί τονίζοντας πως τα σχολεία χρειάζονται δάσκαλους, νηπιαγωγούς και καθηγητές και όχι συγχωνεύσεις, συμπτύξεις, αύξηση αριθμού των μαθητών στα τμήματα. Αγωνιζόμαστε, όπως αναφέρουν, για μαζικούς διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά. Διεκδικούμε ίδρυση νέων νηπιαγωγείων ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες νηπίων/προνηπίων για φοίτηση.


«Τα σχολεία δεν είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις»

«Τα σχολεία χρειάζονται δημοκρατία και όχι αξιολόγηση, απολύσεις, φόβο και υποταγή. Αγωνιζόμαστε για παιδαγωγική ελευθερία, συλλογικότητα και δημοκρατία, ενάντια στην αξιολόγηση – χειραγώγηση, για να μην περάσει το φασιστικό Προεδρικό Διάταγμα του Υπουργείου Παιδείας για την αξιολόγηση», υπογραμμίζουν οι τοπικοί σύλλογοι των εκπαιδευτικών σημειώνοντας επίσης πως τα σχολεία είναι δημόσια ιδρύματα και όχι ιδιωτικές, κερδοσκοπικές επιχειρήσεις.

«Τα σχολεία χρειάζονται ελευθερία και όχι φασισμό, ρατσιστικές διακρίσεις και ναζιστικές απειλές. Παλεύουμε για το σχολείο των όλων, των ίσων και των διαφορετικών, σχολείο ανοιχτό για όλα τα παιδιά ανεξάρτητα από χρώμα, θρήσκευμα ή εθνικότητα», καταλήγουν οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι αγωνίζονται για αξιοπρεπείς μισθούς.

ΠΗΓΗ
  • Blogroll

  • Blog Archive