Σάββατο 25 Μαΐου 2013


Το Eton College ζήτησε από 13χρονα αγόρια τα οποία ανταγωνίζονταν για μια υποτροφία, να μπουν στη θέση του πρωθυπουργού και να δικαιολογήσουν το ότι ο στρατός πυροβόλησε και σκότωσε 25 διαδηλωτές ως μια «αναγκαία και ηθική" απόφαση.

Το ερώτημα αυτό ήταν μέρος μιας... εξέτασης του δημοσίου σχολείου για να κερδίσουν οι μαθητές μια από τις 14 Βασιλικές Υποτροφίες, η οποίες αποτελούν το ένα δέκατο των 10.689 £ τα οποία κοστίζουν τα δίδακτρα της σχολικής περιόδου στο  Eton.
Το ερώτημα που τέθηκε στους μαθητές το 2011, λέει στους εφήβους: «Η κυβέρνηση έχει αναπτύξει το στρατό για να περιορίσει τις διαδηλώσεις. Μετά από δύο ημέρες οι διαμαρτυρίες έχουν σταματήσει, αλλά 25 διαδηλωτές σκοτώθηκαν από το στρατό..
"Είστε ο πρωθυπουργός. Γράψτε μια ομιλία που πρόκειται να μεταδοθεί στο έθνος στην οποία θα εξηγήσετε ότι το γιατί να χρησιμοποιήσετε το στρατό εναντίον βίαιων διαδηλωτών ήταν η μόνη διαθέσιμη επιλογή για εσάς και αυτή ήταν μια απόφαση τόσο αναγκαία όσο και ηθική"

Το ερώτημα που τέθηκε στα 13-ετών παιδιά στις εξετάσεις υποτροφιών
Το ερώτημα ήταν μέρος τριών θεμάτων σχετικά με την "σκληρότητα και την επιείκεια, και το αν είναι καλύτερο να είναι κάποιος αγαπητός ή τρομαχτικός". Οι υποψήφιοι κλήθηκαν επίσης να τεμαχίσουν και να μεταφράσουν μια κατασκευασμένη γλώσσα, καθώς και να συζητήσουν διάφορες ασεβείς στάσεις απέναντι στους δασκάλους.
Ο Τόνι Λιτλ, διευθυντής του Eton College, μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της HuffPost στο Ηνωμένο Βασίλειο, είπε ότι το σχολείο δεν ευνοεί "κάποια συγκεκριμένη πολιτική άποψη".
«Το ερώτημα που ξεκινά με το γνωστό τμήμα από τον Πρίγκηπα του Machiavelli για το αν είναι καλύτερα να σε φοβούνται παρά να σε αγαπούν ως ηγεμόνα, και στη συνέχεια ζητά από τους υποψηφίους να φανταστούν μια κατάσταση όπου ο νόμος και η τάξη καταλύονται, ξεσπά πετρελαϊκή κρίση, τα στρατεύματα στο δρόμο έχουν σκοτώσει διαδηλωτές. "

Τόνι Λιτλ, διευθυντής του Eton, εξέδωσε μια εξήγηση μετά από μια αρνητική αντίδραση του κοινού
Ο Τόνι Λιτλ λέει ότι το θέμα έχει τεθεί εκτός πλαισίου, καθώς οι υποψήφιοι κλήθηκαν επίσης να πουν τι δεν ήταν ελκυστικό σχετικά με τις ιδέες του Μακιαβέλι.
"Ψάχνουμε για τους υποψηφίους που μπορούν να δουν και τις δύο πλευρές μιας ιδέας και να την εκθέσουν σαφώς - τόσο άμεσα όσο και μέσω της πιο ευφάνταστης γραφής", πρόσθεσε. "Οι υποψήφιοι υψηλών ικανοτήτων στο επίπεδο αυτό συχνά καλούνται να μπουν στη θέση άλλων ανθρώπων. Συνεπώς, αυτό δεν είναι διαφορετικό από μια ερώτηση GCSE στα αγγλικά (σ.μ. εξέταση εξειδίκευσης σε μια θεματική, αντίστοιχη του δικού μας γυμνασίου), στην οποία μπορεί να ζητήσει: "Φανταστείτε ότι είστε η Λαίδη Μάκβεθ, γράψτε μια καταχώρηση ημερολογίου για να εκφράσετε τα συναισθήματά σας σχετικά με την επιστολή του συζύγου σας."
"Μια παρόμοια ερώτηση σε χαρτί του προηγούμενου έτους είναι για μια κοινότητα, χωρίς οποιαδήποτε κυβέρνηση. "
Πολλοί εξέφρασαν παρόλα αυτά στο Twitter τη δυσπιστία τους για την γνησιότητα του ερωτήματος και της απάντησης του διευθυντή.
Το κολέγιο, το οποίο παρακολούθησαν ο Πρίγκηπας Χάρυ και ο Πρίγκηπας Ουίλιαμ, χρεώνει περισσότερα από £30,000 λίρες το χρόνο σε δίδακτρα. Η γραπτή εξέταση αποτελεί μόνο ένα μέρος της εξέτασης για την υποτροφία, ολόκληρη την εξέταση μπορείτε να την δείτε εδώ.
  • Blogroll

  • Blog Archive