Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013


Δεν μπορούσε να μιλήσει, από τη μεγάλη συγκίνηση, ο συναγωνιστής Γιάννης Δαμουλής. Πέρασε τουλάχιστον ένα λεπτό για να αρθρώσει την πρώτη λέξη: "Δράμα.."
Δεν μπορώ να σας μιλήσω, είπε . Είναι δράμα αυτά που περνάει αυτή η οικογένεια..."
Ο Γιάννης μαζί με άλλους τρείς συναγωνιστές του Κινήματος Δεν Πληρώνω μετέβησαν σήμερα το πρωί στην Πάτρα όπου διαμένει σε μια μετασκευασμένη καρότσα φορτηγού η Χρυσούλα Μέρμελα και η οικογένεια της. Τα δύο μικρά παιδιά της με σοβαρότατα προβλήματα υγείας. Το ένα, το μικρότερο, 9 ετών,  χθες το βράδυ μεταφέρθηκε εσπευσμένα στα επείγοντα του νοσοκομείου. Πρόβλημα στο ήπαρ, ήταν η αρχική διάγνωση των γιατρών.
Το άλλο άρρωστο στην καρότσα... Το μηχάνημα παροχής οξυγόνου δεν μπορεί να λειτουργήσει. Η ΔΕΗ, τελείως απάνθρωπα και κόντρα στους ανθρώπινους και πολιτειακούς νόμους τους έχει κόψει το ρεύμα που τους συνδέει με την ζωή.
Οι συναγωνιστές   αυτή την στιγμή επισκέφθηκαν  τον προϊστάμενο της ΔΕΗ κ. Αλεξόπουλο. Επίδοσαν ανάμεσα στα άλλα και το παρακάτω επισυναπτόμενο κείμενο.
Ο κ. Αλεξόπουλος υποσχέθηκε , σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον συναγωνιστή Βασίλη Παπαδόπουλο ότι το πρόβλημα θα λυθεί με την επανασύνδεση του ρεύματος.
Περιμένουμε να γίνει η δέσμευση πράξη. Οι συναγωνιστές παραμένουν στον χώρο της ΔΕΗ.
Για ότι νεότερο θα σας ενημερώσουμε. Δεν πρέπει να αφήσουμε κανένα μόνο του στην κρίση. Πρέπει να μείνουμε ζωντανοί και ενωμένοι μέχρι να ξεφορτωθούμε αυτή τη χολέρα, ντόπια και ξένη, που διαφεντεύει με τόση απανθρωπιά τις ζωές μας..

ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
www.kinimadenplirono.gr

Το κείμενο προς τη ΔΕΗ:...




Προς την ΔΕΗ ΠΑΤΡΩΝ 29/7/2013
Υπ 'όψιν Διευθυντού
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
1) ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΤΡΩΝ
2) ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΠΑΤΡΩΝ

                                                   ΑΙΤΗΣΗ- ΑΝΑΦΟΡΑ

Α) Χρυσούλα Μέρμελα του ..................... κάτοικος
............................
τηλ.................

Β) Του Πολιτικού Κόμματος " ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" με έδρα την Αθήνα
(Καυταντζόγλου 35, Πατήσια, τηλ. 2110192839).

Στις ............... η ΔΕΗ Πατρών διέκοψε την υπ. Αριθμόν
................. παροχή ηλεκτρικού ρεύματος που ανήκει σε εμένα και εξυπηρετεί
τις ανάγκες μου ιδιαζόντως σοβαρές δεδομένου ότι τόσον εγώ όσο και τα δύο ανήλικα παιδιά μου που είναι ΑΜΕΑ πάσχουν από σοβαρές παθήσεις , (βλέπε επισυναπτόμενες Ιατρικές βεβαιώσεις ) εκ των οποίων το ένα έχει ανάγκη οξυγόνου ( πράγμα που σημαίνει ότι το Ηλεκτρικό ρεύμα είναι απαραίτητο).
Με τα δεδομένα αυτά , η διακοπή της παροχής ρεύματος , συνιστά μέτρο δυσανάλογο , απαράδεκτο , παράνομο και επικίνδυνο για την υγεία μας.
Η ενέργεια αυτή είναι πολύ πιθανόν συνεχιζομένη να επισύρει και ποινικές ευθύνες των υπαιτίων της διακοπής για κάθε βλάβη της υγείας μας ( ΠΚ 273-274).
Εν όψει αυτών επείγει η άμεση επανασύνδεση της παροχής .
Οφείλετε να πράξετε τα δέοντα.
Το ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ πιστεύει ότι το ηλεκτρικό ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και ότι η αξία , η αξιοπρέπεια και η υγεία του ανθρώπου υπερισχύουν
κάθε οικονομικής σκοπιμότητας.
ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ ΤΗΝ ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΗ ΠΑΡΟΧΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ  ΠΟΥ ΖΗΤΕΙΤΑΙ .

Η Αιτούσα
Χρυσούλα Μέρμελα

 Ο Πρόεδρος του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

Βασίλης Παπαδόπουλος
Α/Α
  • Blogroll

  • Blog Archive