Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

500 εργαζόμενοι στην αρτοβιομηχανία Κατσέλη πετάχτηκαν στον δρόμο.
500 οικογένειες έμειναν χωρίς εισόδημα.
Το Σωματείο Εργαζομένων του Κατσέλη κάλεσε σε συγκέντρωση- πορεία συμπαράστασης  την Τετάρτη, 3/7/13,.
Γράφουν στο κάλεσμα τους: 

"Καλούμε όλους τους φορείς και τους εργαζόμενους, από όλους τους κλάδους, τα σωματεία τις ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα, καθώς και τοπικούς δήμους και πολιτικά κόμματα να εκδώσουν αποφάσεις ενεργητικής συμμετοχής στην κινητοποίησή μας και συμπαράστασης στα δίκαια αιτήματά μας."  (όλο το κάλεσμα του Σωματείου εδώ).

Μέλη του πυρήνα Ιλίου- Μενιδίου- Καματερού του Κινήματος Δεν Πληρώνω, ανταποκρινόμενοι σε αυτή την πρόσκληση των απολυμένων, προσήλθαν στην κεντρική πλατεία του Μενιδίου προκειμένου να συμμετάσχουν στην προγραμματισμένη εκδήλωση.
Εκεί άρχισαν και τα σταλινικά παρατράγουδα

Μόλις εμφανίστηκαν οι συναγωνιστές του Κινήματος, τραμπούκοι της "περιφρούρησης" του ΠΑΜΕ τους περικύκλωσαν και με κραυγές προσπάθησαν να τους διώξουν. "Εδώ είναι συγκέντρωση της λαϊκής επιτροπής Μενιδίου που ανήκει στο ΠΑΜΕ και να ξεκουμπιστείτε από εδώ πέρα" έλεγαν απειλητικά στους συντρόφους μας του Κινήματος Δεν Πληρώνω. 
Μάταια τα μέλη μας προσπάθησαν να μιλήσουν μαζί τους και να τους πουν ότι έχουμε κοινό σκοπό και  απλά ήρθαν σαν εκπρόσωποι του Κινήματος ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του Σωματείου των εργαζόμενων του Κατσέλη και "στα πολιτικά κόμματα για ενεργητική συμμετοχή στην κινητοποίηση τους και  συμπαράσταση".  
 Ήταν όμως σαν  να μιλούσαν σε τοίχο.

Μπροστά στην αποφασιστική στάση των συντρόφων μας η "περιφρούρηση" του ΠΑΜΕ εφάρμοσε το κόλπο που είχε προσπαθήσει παλιότερα να κάνει σε ανάλογη  συγκέντρωση  στη Χαλυβουργία: Δεκάδες μέλη τους συγκέντρωσαν το σύνολο σχεδόν των σημαιών του ΠΑΜΕ και παρατάχθηκαν μπροστά από το πανό μας και τις σημαίες μας προσπαθώντα να τις κρύψουν από τους συγκεντρωμένους.
Ούτε βέβαια υπήρξε δυνατότητα να απευθύνει εκπρόσωπος του Κινήματος Δεν Πληρώνω χαιρετισμό στην εκδήλωση με  την απόφαση της ενεργητικής συμμετοχής μας στην κινητοποίηση , όπως επιθυμούσαμε και είχαν ζητήσει και οι απολυμένοι.
Η "περικύκλωση" αυτή φίμωσης συνοδεύτηκε από λεκτικούς τραμπουκισμούς και απειλές του στυλ: "Αν δεν φύγετε θα δείτε τι θα πάθετε" κλπ
Η προσπάθεια αυτή, εκδίωξης μας και φίμωσης, συνεχίστηκε και στην πορεία που ακολούθησε στους δρόμους του Μενιδίου. 
Οι συναγωνιστές μας έχοντας μπροστά τους τις αλυσίδες των Παμιτών και μηχανάκια των εν λόγω που μάρσαραν και φρενάριζαν απειλητικά δεν πτοήθηκαν και συμμετείχαν μέχρι τέλους . 
Δεν πτοήθηκαν ούτε όταν ποδήλατο επέπεσε με δύναμη πάνω στο πανό μας ακούγοντας την απειλή του ποδηλάτη: "Φύγετε! Δεν θα καπελώσετε εσείς την πορεία του ΠΑΜΕ!"

Οι λεκτικές απειλές συνεχίστηκαν από την "περιφρούρηση" του ΠΑΜΕ και ακούστηκαν να λένε: "Κλωτσήστε την κοπέλα να τσιμπήσουν οι υπόλοιποι" προσπαθώντας να προκαλέσουν επεισόδιο σε βάρος των μελών μας. 

Θα καταντούσε μονότονο να αναφερθούμε και σε άλλα παρόμοια περιστατικά από την χθεσινή εκδήλωση.
Η προσπάθεια των σταλινικών τραμπούκων έπεσε στο κενό. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης στις φωτογραφίες τους "είδαν" τους συναγωνιστές μας που προσπάθησαν  οι επίγονοι του πατερούλη να "εξαφανίσουν".
Επίσης μας  "είδαν" αυτοί που θέλαμε, με την παρουσία μας, να στηρίξουμε:
 Στο τέλος της πορείας πάνω από δέκα εργάτες του Κατσέλη με επικεφαλής τον πρόεδρο του Σωματείου Γιώργο Αρβανίτη μας προσέγγισαν και αφού μας ευχαρίστησαν θερμά για την παρουσία μας ζήτησαν την συνέχεια των επαφών μας στην κατεύθυνση της ενίσχυσης του αγώνα τους. 
Δήλωσαν ότι θέλουν την ενεργή συμπαράσταση του Κινήματος Δεν Πληρώνω.


Αυτό ήταν το ζητούμενο για μας εξ άλλου. Η ενίσχυση του αγώνα των εργαζομένων.

Όπως στην Χαλυβουργία, την Ελευθεροτυπία, τον Άλτερ, το Μετρό, την Vodaphone, την Wind, την Phonemarketing, τα Metropolis,  τα Νοσοκομεία και σε τόσους άλλους εργατικούς αγώνες δώσαμε το παρόν, έτσι θα είμαστε και στο πλάι των απολυμένων του Κατσέλη.
Η αλληλεγγύη και η οργανωμένη μας καθημερινή πάλη, είναι τα όπλα μας! 

Όσο για τους θλιβερούς σταλινικούς "αντιμονοπωλιακούς" "συντρόφους" οι οποίοι πασχίζοντας για το μονοπώλιο της αγωνιστικότητας προσπάθησαν να τραμπουκίσουν, ανεπιτυχώς, τους συναγωνιστές μας, τους εύχομαστε καλή λευτεριά από το μαντρί...

ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
πυρήνας Ιλίου- Μενιδίου- Καματερού

  • Blogroll

  • Blog Archive