Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

 Δικαιωμένη, κατ΄αρχάς, αισθάνεται η Χρυσούλα Μέρμελα από την χθεσινή περιπέτεια της και τον παρ' ολίγον εγκλεισμό της στο ψυχιατρείο.  (Δείτε ΕΔΩ)
Αυτά μας είπε στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε σήμερα, πριν λίγη ώρα.
"Σας στέλνω όλα τα έγγραφα της χθεσινής περιπέτειας μου"   είπε. "Διαδώστε τα παντού για να μην βρεθεί άλλος άνθρωπος στην δική μου θέση", τόνισε, στους συναγωνιστές του Κινήματος Δεν Πληρώνω.  
"Ευχαριστώ όλο το Κίνημα Δεν Πληρώνω, τα παιδιά από τις λαϊκές συνελεύσεις, καθώς και τον δικηγόρο Χρήστο Λιαρομμάτη"

  • Η αστυνομία έστειλε χαρτί στην εισαγγελία. 
  • Η εισαγγελέας διέταξε ψυχιατρική εξέταση. 
  • Ο ψυχίατροι όχι μόνο δεν την κράτησαν για ακούσια νοσηλεία αλλά συνέταξαν και μιά γνωμάτευση κόλαφο για τη ΔΕΗ, το κράτος και τις υπηρεσίες του .
Έχει ιδιαίτερη σημασία η ψυχιατρική βεβαίωση- Διαβάστε την 
Οι ψυχίατροι, δύο έγκριτοι και εγνωσμένης αξίας επιστήμονες,  απεφάνθησαν ότι:

Οι γιατροί ουσιαστικά δείχνουν ξεκάθαρα τις ευθύνες της πολιτείας, των κρατικών μηχανισμών και της ΔΕΗ για την κατάσταση απόγνωσης και αντίδρασης που έχει
περιέλθει η Χρυσούλα.

Οποιαδήποτε βλαπτική  ενέργεια γίνει από πλευράς των ανωτέρω και κυρίως της ΔΕΗ θα έχει άμεσες επιπτώσεις στην υγεία της Χρυσούλας και της οικογένειάς της. Γιαυτό  θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί στις παραπέρα ενέργειες τους...

Το Κίνημα Δεν Πληρώνω θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό της οικογένεις της Χρυσούλας και όλων των οικονομικά εξουθενωμένων συμπολιτών μας.

Πρέπει να τονισθεί η επικίνδυνη ατραπός που φαίνεται να ακολουθείται απο τους μηχανισμούς του κράτους, που θυμίζουν ολοκληρωτικά, αυταρχικά καθεστώτα σταλινικού ή φασιστικού τύπου.
Αντί η εισαγγελία να επισημαίνει, ως όφειλε, τις κοινωνικές αιτίες των αντιδράσεων της Χρυσούλας (φτώχεια, έλλειψη δομών δωρεάν κοινωνικής και ιατρικής φροντίδας για την ίδια και τα δύο ΑμεΑ ανήλικα παιδιά της, διακοπή της ηλεκτροδότησης και έτσι καταδίκη σε θάνατο από πείνα - κατάργηση του δικαιώματος της εξασφάλισης των προς το ζην- ή τις ασθένειες - κατάργηση της λειτουργίας των συσκευών παροχής οξυγόνου- ή και της διαβίωσης σε συνθήκες καύσωνα) προτίμησε την εύκολη λύση του ενδεχόμενου εγκλεισμού της σε ψυχιατρείο.
Τα σταλινικά γούλαγκ, τα ψυχιατρεία όπου έκλειναν τους  διαφωνούντες, επί σταλινικής εποχής, αναβιώνουν στην Ελλάδα, των πολιτικών υπηρετών των μνημονίων και της εξαθλίωσης ενός ολόκληρου  περήφανου λαού.
Θα τους το επιτρέψουμε;
Απαιτείται η συνολική δράση όλων μας, ώστε να αντιμετωπίζουμε τέτοια φαινόμενα που γυρίζουν την κοινωνία μας σε μια χούντα χωρίς προηγούμενο.
Το Κίνημα Δεν Πληρώνω καλεί όλες τις κοινωνικές δυνάμεις που αντιστέκονται , να παλέψουν μαζί μας για μια κοινωνία ανθρώπινη , χωρίς τιμωρητικούς  "ψυχιατρικούς εγκλεισμούς" και κομμένα ρεύματα, χωρίς οικονομική εξαθλίωση .
Για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. 

ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
www.kinimadenplirono.gr 

 ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ ...







Πανεπιστήμιο Πατρών
Τμήμα Ιατρικής
Ψυχιατρική Κλινική
Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών
265 04 Ρίον- Πάτρα
Διευθυντής : Αν. Καθ. Φ. Γουρζής

Πάτρα,  11/8/13


ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ


Οι κάτωθι υπογεγραμμένοι ψυχίατροι :
1.     Κος ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
2.     Κα ΦΟΥΡΤΟΥΝΗ ΕΥΣΤΑΘΙΑ
Εξετάσαμε σήμερα στην Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών την ΜΕΡΜΕΛΑ ΧΡΥΣΟΥΛΑ του ΚΩΝ/ΝΟΥ ετών 53, κατοίκου ΠΑΤΡΩΝ  μετά από απόφαση 6090/22-7-13  της ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ ΠΡΩΤ/ΚΩΝ ΠΑΤΡΩΝ  και διαπιστώσαμε ότι κατά την παρούσα ψυχιατρική εξέταση δεν εμφανίζει ενεργό και συναισθηματικού τύπου συμπτωματολογία. Αναφέρονται από την ίδια κοινωνικού και επαγγελματικού χαρακτήρα προβλήματα τα οποία στις 19/07/13 την ώθησαν σε αντιδραστικού τύπου δηλώσεις.
Σύμφωνα με τις προϋποθέσεις περί  Ακούσιας  Νοσηλείας
1.     Α. Ο ασθενής πάσχει από Ψυχική Διαταραχή:   ΟΧΙ. Διατηρεί ακέραιο τον έλεγχο της πραγματικότητας

Β.  Να μην είναι ικανός να κρίνει για το συμφέρον της υγείας του:
Είναι ικανή να κρίνει για το συμφέρον της υγείας της

Η έλλειψη νοσηλείας να έχει ως συνέπεια είτε να αποκλεισθεί η θεραπεία του είτε να επιδεινωθεί η κατάσταση υγείας. Δεν χρήζει νοσηλείας διότι δεν διαπιστώνεται ενεργός μείζονα ψυχοπαθολογία, διατηρεί ακέραιο του ελέγχου της πραγματικότητας και δεν εκφράζει αυτο- ή /και ετεροκαταστροφικό ιδεασμό.
2.      Η νοσηλεία ασθενή που πάσχει από ψυχική διαταραχή να είναι απαραίτητη για να αποτραπούν πράξεις βίας κατά του ιδίου ή τρίτου: Η νοσηλεία της δεν κρίνεται απαραίτητη. Δεν εκφράζει αυτο ή /και ετεροκαταστροφικό ιδεασμό.

Με βάση τα ανωτέρω και όπως έχει σήμερα η κατάσταση στην περίπτωση της κ. ΜΕΡΜEΛΑ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ του ΚΩΝ/ΝΟΥ  δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για την ακούσια νοσηλεία της.

Συνιστάται:
 1) Κοινωνική στήριξη προς επίλυση των σοβαρών κοινωνικών, οικογενειακών και επαγγελματικών προβλημάτων
2)Ψυχολογική στήριξη εφ’ όσον η ίδια το χρειαστεί και το επιθυμήσει

Οι βεβαιούντες
Υπογραφή  ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
Υπογραφή  ΦΟΥΡΤΟΥΝΗ ΕΥΣΤΑΘΙΑ
  • Blogroll

  • Blog Archive