Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Η ΑΣΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΤΥΦΛΗ, ΤΑΞΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ
Σας καλούμε να διαβάσετε τις δύο παρακάτω ειδήσεις και να αναλογιστείτε αν αυτός ο κόσμος μας πρέπει.
Αν πρέπει και μπορούμε να τους ανεχόμαστε να καταστρέφουν τις δικές μας ζωές και των παιδιών μας, βυθίζοντας μας στο κοινωνικό χάος «για να μας σώσουν» αυτοί που χρεοκόπησαν τον εργαζόμενο λαό μας, διατηρώντας και διευρύνοντας, τα προνόμια και τα κέρδη τους.
Γιατί δεν είναι δυνατόν ο μιζαδόρος του....
συστήματος ΕΡΜΗΣ, Αντώνης Κάντας, να είναι Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και εγγύηση 500.000 ευρώ.

Ενώ ο άνεργος πατέρας, που έκλεψε από γνωστό πολυκατάστημα μαρκαδόρους 12 ευρώ, μεταξύ των σχολικών ειδών που δε μπορούσε να αγοράσει για το σχολείο της μιοκρής τους κόρης, καταδικάζετε σε 20 μέρες φυλακή!

20 μέρες με αναστολή σε άνεργο που έκλεψε μαρκαδόρους αξίας 12€

Ηταν κλοπή, όπως και ο ίδιος άλλωστε παραδέχθηκε σκύβοντας αμήχανος και ντροπιασμένος το κεφάλι όταν έγινε αντιληπτός, άμαθος -όπως το ποινικό μητρώο του δείχνει- από πράξεις που εγείρουν ποινικές κυρώσεις. Ηταν, όμως, και μια στιγμή αδυναμίας εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει και τα ελάχιστα χρήματα που είχε στο πορτοφόλι του δεν του επέτρεπαν να περάσει από το ταμείο με τα σχολικά είδη όλης της λίστας που είχαν δώσει από το σχολείο στη μικρή του κόρη.
Ζήτησε συγνώμη, υποσχέθηκε ότι δε θα το ξανακάνει, ανέφερε ότι το μόνο που τον οδήγησε στην πράξη ήταν να μη λείψει τίποτα στο παιδί του, αλλά ο «τιμωρός» ήταν αμείλικτος… και η μήνυση υποβλήθηκε σε βάρος του. Αστυνομικοί κλήθηκαν για τη σύλληψή του μετά την έγκληση εναντίον του από τον υπεύθυνο του πολυκαταστήματος, έμεινε όλο το βράδυ υπό κράτηση και το πρωί οδηγήθηκε στα δικαστήρια.

Η περιπέτεια του άνεργου πατέρα συγκλόνισε το Βόλο, αλλά και το πανελλήνιο, καθώς η είδηση της σύλληψης του «κλέφτη» ταξίδεψε μέσω του διαδικτύου. Περισσότερο, όμως, συγκλονίστηκαν όσοι τον αντίκρισαν την ημέρα που οδηγούνταν στα Δικαστήρια. Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για κλοπή και παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωτο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου. Παρουσιάστηκε ενώπιον του δικαστηρίου την περασμένη Τετάρτη, την επομένη δηλαδή μέρα της κλοπής, χωρίς να ζητήσει προθεσμία και χωρίς να έχει συνήγορο υπεράσπισης.

Ο επόπτης των ταμείων του πολυκαταστήματος, ο οποίος υπέβαλε σε βάρος του την έγκληση, απουσίαζε από τη δίκη. Ο άνεργος πατέρας απολογήθηκε, χωρίς να μπορέσει να συγκρατήσει τα δάκρυά του.
«Το έκανα και το παραδέχομαι. Δεν ήθελα, όμως, να λείψει τίποτα από το παιδί μου. Μόνο γι’ αυτό το έκανα. Είχα μαζί μου μια λίστα με τα σχολικά είδη που της ζήτησαν από το σχολείο. Παίρνοντας τα πρώτα είδη από τα ράφια υπολόγισα ότι δεν θα μου έφταναν τα χρήματα για όλα. Τότε έβαλα στην τσέπη μου τους μαρκαδόρους, για να μη στερηθεί τίποτα το παιδί μου. Όταν με κατάλαβαν, ήθελα να με καταπιεί η γη. Τους έδειξα το πορτοφόλι μου που είχε μέσα 20 ευρώ και τα πήραν. Ζητάω συγνώμη και δεν πρόκειται να το ξανακάνω», είπε μέσα σε κλάματα.

Το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης 20 ημερών με τριετή αναστολή για την κλοπή. Αφαιρέθηκε μια μέρα, εξαιτίας της κράτησής του μέχρι να οδηγηθεί στα Δικαστήρια, ενώ χρεώθηκε με τα δικαστικά έξοδα των 80 περίπου ευρώ.

Την ίδια περίοδο όμως:

«Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και εγγυηση 500.000 ευρώ αφέθηκε ο κατηγορούμενος για την προμήθεια του συστήματος ΕΡΜΗΣ, Αντώνης Κάντας. Ο πρώην αναπληρωτής γενικός διευθυντής εξοπλισμών είχε συλληφθεί μετά από ένταλμα του ανακριτή διαφθοράς Σπύρου Γεωργουλέα για άμεση συνέργεια στην απιστία του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλου, με τις κατηγορίες της δωροδοκίας για σύμβαση που αφορούσε επέκταση τηλεπικοινωνιών του Στρατού και τον εκσυγχρονισμό τους (ΕΡΜΗΣ 2), η οποία υπεγράφη το Σεπτέμβριο του 1999, επί υπουργίας Τσοχατζόπουλου. Ο κ. Κάντας κατηγορείται επίσης για δωροδοκία, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και άμεση συνέργεια σε απιστία, σχετικά με σύμβαση με τη SIEMENS για τηλεπικοινωνίες του στρατού. Στο κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος του αναφέρεται ότι ο Κάντας δέχθηκε ποσό 500 χιλ. ευρώ από άγνωστο εκπρόσωπο της SIEMENS, που διαβιβάστηκαν μέσω του Πρόδρομου Μαβίδη και με τη μεσολάβηση του τραπεζίτη Oswald».

ΑΣ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΜΑΣ ΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
  • Blogroll

  • Blog Archive