Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Όλοι για έναν και ένας για όλους!
Την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013 η ΔΕΗ και το κράτος παραπέμπουν το Νίκο Ασλάνογλου σε πολιτική δίκη. Το Κίνημα Δεν Πληρώνω βλέπει την φρονηματική δίωξη ενάντια στον συναγωνιστή Νίκο σαν μια προσπάθεια του κράτους και της ΔΕΗ να λυγίσει κάθε φωνή αντίστασης χτυπώντας τους πιο πρωτοπορους κοινωνικούς αγωνιστές. 



ΦΩΝΑΖΕΙ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΝΑ ΦΟΒΗΘΕΙ Ο ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΣ.


Η ΔΕΗ σε μια πρωτοφανή πράξη κοινωνικής σκληρότητας και αδιαφορίας προς τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός πετά και το τελευταίο φύλλο συκής. Προχωρά σε δικαστική δίωξη ενάντια στον συναγωνιστή Νίκο Ασλάνογλου από τη Βέροια. Η  δίκη που θα γίνει την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013 στη Βέροια. Συγκατηγορούμενος του και ο άνεργοςΔημήτρης  Γκάλαβος. 
Το κατηγορητήριο είναι το παρακάτω:

Κατηγορούνται ως υπαίτιοι του ότι στη Βέροια, στις 29-09-2011:...

Α) Ο 1ος κατηγορούμενος (Δημήτριος ΓΚΑΛΑΒΟΣ) με περισσότερες πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ιδίου εγκλήματος αφαίρεσε ξένο (ολικά) κινητό πράγμα από κατοχή άλλου με σκοπό να το ιδιοποιηθεί παράνομα, θεωρείται δε κινητό πράγμα η ηλεκτρική ενέργεια, ειδικότερα ο παραπάνω κατηγορούμενος συνέδεσε την παροχή του με την χρήση καλωδίων οπότε γινόταν κατανάλωση ηλ. Ρεύματος στο με αριθμό παροχής 26054456-01 μετρητή με συμβαλλόμενο τον ίδιο, η οποία (παροχή) είχε διακοπή λόγω χρέους, η δε ηλεκτρική ενέργεια που κλάπηκε εκτιμάται συνολικά στο πόσο των 1000€.

Β) Ο 2ος κατηγορούμενος (Νικόλαος ΑΣΛΑΝΟΓΛΟΥ) παρέσχε με πρόθεση σε άλλους συνδρομή κατά την τέλεση της άδικης πράξης που διέπραξαν και συγκεκριμένα στον ανωτέρω τόπο και χρόνο παρείχε βοήθεια στην υπό στοιχείο Α τέλεση της παράνομης πράξης.



Για παράβαση των άρθρων 1, 14, 26s1, 27, 45, 51, 53, 57, 61, 63, 79, 98 και 372s1 Π.Κ.
 
Μάρτυρες

Κων/νος Σουλιώτης του Αλεξάνδρου
                                                                             Βέροια 15-2-2013
                                                                             Η Εισαγγελέας
                                                                             Αλεξάνδρα Χολέβα
                                                                 Εισαγγελέας Πρωτοδικών
 ----------------------------------------------------------------------------------------------



Ο συναγωνιστής Νίκος Ασλάνογλου είναι ο πρώτος που ξεκίνησε να κάνει πανελλαδικά επανασυνδέσεις κομμένου ρεύματος, ιδίως σε οικογένειες φτωχοποιημένες . 

Η επανασύνδεση για την οποία κατηγορείται έγινε σε ένα φτωχό ζευγάρι ανέργων με σχεδόν μηδενικό εισόδημα (κανένα μεροκάματο στη χάση και στη φέξη) που ζει σε άθλιες συνθήκες. Σε αυτή την οικογένεια η ΔΕΗ έδειξε και εξακολουθεί να δείχνει την σκληρότητά της τη στιγμή που χαρίζει εκατοντάδες εκατομμύρια σε μεγαλοκαρχαρίες και δημόσιους οργανισμούς... Τελείως κυνικά θεωρεί ότι το ρεύμα είναι εμπόρευμα και όχι κοινωνικό αγαθό που δεν πρέπει να στερείται από καμιά φτωχή οικογένεια και μάλιστα που τόσα χρόνια ήταν συνεπής στις οικονομικές υποχρεώσεις της.
Με τον Νίκο Ασλάνογλου το Κίνημα Δεν Πληρώνω έχει κάνει κοινές δράσεις επανασύνδεσης τόσο στη Βέροια, όσο και σε γειτονικές πόλεις και χωριά.




Παραθέτουμε το mail που έστειλε στον συναγωνιστή μας Βασίλη Παπαδόπουλο, που αποπνέει μαχητικότητα και αισιοδοξία για αυτό που κάνουμε.

 

 
Βασίλη, γεια χαρά από Βέροια!

Για την ιστορία μας τώρα και για να καταλάβεις.

Ο Γκάλαβος, είναι η πρώτη σύνδεση που κάναμε. Έγινε γνωστός διότι, στη φωτογραφία που δημοσιεύσαμε, φαινόταν ο αριθμός παροχής. Το αμέσως επόμενο διάστημα, δημοσίως και παντού με το πρόσωπό μας χωρίς κουκούλα, είπαμε ότι εμείς κάνουμε επανασυνδέσεις. Φάνηκε, μόνο το δικό μου πρόσωπο βέβαια. 
Μην καούν όλοι ε; 
Ωστόσο, η ασφάλεια , πήγε στον μετρητή εκεί και πήρε και αποτυπώματα. Χαζά. Αφού το λέμε δημοσίως. 
Ποιά αποτυπώματα;

Ύστερα ποιά κλοπή; Δεν επανασυνδέθηκε καμία παροχή που να μην έγραφε ο μετρητής. 
Πότε θα πληρώσουν; 
Μα όταν ξεκουμπιστούν τα πρόσωπα και οι πολιτικές που οδήγησαν μεγάλο μέρος των πολιτών, στην φτώχεια. Δεν γίνεται να πληρώνουν αυτοί που δεν τα έφαγαν. 
Δεν έχουν να πληρώσουν. Τους τα κλέψανε όλα. Μέχρι και ζωές κλέψανε. 
Προσωπικά, ακόμη πληρώνω τη ΔΕΗ, γιατί μπορώ. Ακόμη.
Νίκος Ασλάνογλου.






 Η δίκη αυτή αποτελεί συνέχεια των δεκάδων δικών ενάντια στο Κίνημα μας από το κράτος και τους μεγαλοεργολάβους. 
Τους προειδοποιούμε. Μην ματαιοπονείτε.
Εμείς έχουμε διαλέξει στρατόπεδο στο πλευρό του λαού. 
Ενάντια σε όλα τα κοράκια των μνημονίων. Θα μετατρέπουμε κάθε δίκη ενάντια στο λαό και τους αγωνιστές του Κινήματος, σε εφαλτήριο κοινωνικής αντίστασης και ανατροπής.
Συναγωνιστές του Κινήματος Δεν Πληρώνω, τόσο από την Ημαθία και τις γύρω περιοχές, όσο και από την Αθήνα θα παραστουν στη δίκη- διαδήλωση.
Επίσης ο συναγωνιστής Βασίλης Παπαδόπουλος θα παραστεί σαν μάρτυρας υπεράσπισης, στο πλευρό του συναγωνιστή Νίκου Ασλάνογλου.

ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ!










  • Blogroll

  • Blog Archive