Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Μάθημα δικαίου και ψυχραιμίας από τον Γ.Κατρούγκαλο

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Τετάρτη, Οκτωβρίου 16, 2013
Αντιμέτωπος σχεδόν με το σύνολο του πάνελ που είχε στήσει το Mega για να προωθήσει τη θεωρία των δυο άκρων και την «καταδίκη της βίας απ’όπου και αν προέρχεται» βρέθηκε ο συνταγματολόγος Γ.Κατρούγκαλος.
Οι απαντήσεις του αποτελούν μάθημα για κάθε πολίτη.
Οι περισσότεροι από το πάνελ είναι φυσικά γνωστοί στο ευρύ κοινό και δεν χρειάζονται συστάσεις. Σκεφτήκαμε όμως να θυμίσουμε δυο καταγγελίες που είχαν γίνει για τον πρώην πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης με τίτλο...
Ο πρ. πρύτανης Γρυσπολάκης ξανακτυπά με τους μπράβους του στο Πολ. Κρήτης
Επίσης ένα κείμενο που έδειχνε ότι και ο ίδιος μπορεί να κατηγορηθεί για όσα σήμερα καταμαρτυρά στους αντιπάλους του μας έρχεται από το 1998 και την εφημερίδα Κύρηκας.  «Μια χούφτα χουλιγκάνων μ’ επικεφαλής τον καθηγητή Γρυσπολάκη έκανε γυαλιά-καρφιά πάλι το Πολυτεχνείο…Πέντε καθηγητές (μέλη ΔΕΠ) σε αγαστή συνεργασία ορμούν και μπουκάρουν. Διακρίνεται ο τωρινός [2000] αντιπρύτανης και πανταχού παρών στις τότε κινητοποιήσεις κ. Γρυσπολάκης. Κάνει την εμφάνισή του την κατάλληλη στιγμή για να δρέψει τις δάφνες του αγωνιστή. »
Ανανέωση: Η ΝΔ παρενέβη στη συζήτηση με την εξής ανακοίνωση (Πηγή Ναυτεμπορική):
“Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδέχεται και διακινεί τη θεωρία της καλής και κακής βίας, αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της ΝΔ με αφορμή δηλώσεις του συνταγματολόγου και μέλους της «επιτροπής σοφών» του ΣΥΡΙΖΑ για το κράτος, Γιώργου Κατρούγκαλου στο Mega.
Σε παρέμβασή του στην χθεσινή εκπομπή «Ανατροπή» ο κ. Κατρούγκαλος αναφέρθηκε στις απόψεις περί εξίσωσης της φασιστικής βίας με τις διαδηλώσεις και τις καταλήψεις, επισημαίνοντας ότι είναι πιο επικίνδυνη και καταδικαστέα η βία στην περίπτωση της δολοφονίας του Π. Φύσσα από ένα γιαούρτωμα πολιτικού ή τα επεισόδια σε μία πορεία.
« Η χθεσινή παρέμβαση του κ. Κατρούγκαλου και τα όσα υποστήριξε για τη βία οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποδέχεται και διακινεί τη θεωρία της καλής και κακής βίας. Μια θεωρία που τροφοδοτεί την εξτρεμιστική βία, διχάζει την κοινωνία και οδηγεί στο χάος» αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Σύμφωνα με τη ΝΔ, ο κ. Κατρούγκαλος έφτασε στο σημείο να δικαιολογεί προπηλακισμούς, καταλήψεις δημοσίων κτηρίων και ομηρίες καθηγητών.
«Καλούμε τον κ. Τσίπρα, εδώ και τώρα, να αποδοκιμάσει ευθέως τις δηλώσεις αυτές και να ξεκαθαρίσει τη θέση του» καταλήγει η ανακοίνωση”. infowar
  • Blogroll

  • Blog Archive