Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Η δικαιοσύνη έλαμψε δια της απουσίας της. Ραντεβου στο δρόμο του αγώνα.

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Δευτέρα, Οκτωβρίου 14, 2013
Μετά από μια διαδικασία σχεδόν 8 ωρών το Β΄μονομελές Πλημμελειοδικείο Κορίνθου απεφάνθη:
Αθώοι οι Μαρία και Βασίλης Παπαδόπουλος για το αδίκημα της παράνομης βίας - Ένοχοι και οι δύο για το αδίκημα της φθοράς ξένης περιουσίας (θραύση μπάρας). 
Πρωτόδικη ποινή 7 μήνες έκαστος με αναστολή.
Οι συναγωνιστές άσκησαν έφεση επί της απόφασης.
Η δίκη διεξήχθη σε μια κατάμεστη αίθουσα από συναγωνιστές του Κινήματος Δεν Πληρώνω, του ΕΠΑΜ, του ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΕΝΑ Μετωπο πολιτών Κορινθίας, του ΚΑΠ Αγρινίου, αντιπροσωπείας Χαλυβουργών και πολλών κατοίκων της Κορινθίας.
Ήταν μιά διαδικασία που τα επιχειρήματα της Ολυμπίας οδού ΑΕ κατέπιπταν το ένα μετά το άλλο από τις καταθέσεις των μαρτύρων καθώς και των συνηγόρων υπεράσπισης.
Σε αυτή την πολιτική δίκη του κράτους των μεγαλοεργολάβων ενάντια σε ένα κίνημα που προέρχεται από τα σπλάχνα του λαού, όπως είναι  το Κίνημα Δεν Πληρώνω,  αποκαλύφθηκε  με ποιό τρόπο το σύστημα προσπαθεί να χαλιναγωγήσει τους αγώνες αντίστασης των πολιτών. Έφτασαν μέχρι σημείου να καταδικάσουν και την συναγωνίστρια Μαρία Παπαδοπούλου ενώ σε κανένα σημείο της δικογραφίας δεν αναφέρεται η εμπλοκή γυναίκας!
Η μοναδική μάρτυρας κατηγορίας, επόπτης της Ολυμπίας Οδού, ουδέποτε αναγνώρισε τους συναγωνιστές να εμπλέκονται σε κανένα σημείο του υποτιθέμενου συμβάντος.
Νομίζουν ότι θα μας λυγίσουν; Πλανώνται πλάνην οικτρά.
Τίποτα δεν τελείωσε. Όλα τώρα αρχίζουν! Ραντεβού στους δρόμους του αγώνα!

 
  • Blogroll

  • Blog Archive