Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013



Αυτό είναι το δεύτερο άκρο! Οι μαθητές και η αγωνιζόμενη νεολαία! (σύμφωνα με την κυβέρνηση)

της Νεολαίας του Κινήματος Δεν Πληρώνω

Τελευταία ακούμε πολύ συχνά για την Θεωρία των Δυο Άκρων και περί Συνταγματικού Τόξου.
Συνοπτικά, αυτή η θεωρία περιγράφεται ως εξής: Στο κέντρο του ιδεολογικοπολιτικού φάσματος βρίσκονται οι δυνάμεις που εμπίπτουν στο «συνταγματικό-δημοκρατικό τόξο» δηλαδή ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και άλλες φίλιες δυνάμεις.
Ελαφρώς προς τα αριστερά με το ένα πόδι εντός και το άλλο εκτός του τόξου βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ, οι οποίοι προσπαθούν να αποδείξουν στο σύστημα την νομιμοφροσύνη και συνταγματικότητα τους, αλλά παράλληλα να πείσουν τον λαό για τις «αριστερές-αγωνιστικές» προθέσεις τους, με σκοπό να κλέψουν την ψήφο του και να ελέγξουν το λαϊκό κίνημα.
Τέλος σύμφωνα με την ίδια θεωρία, υπάρχουν  τα δυο άκρα, εκτός τόξου. Στο ένα άκρο βρίσκεται η επικίνδυνη για τα σύστημα αντικαθεστωτική αριστερά και το αχειραγώγητο κομμάτι του λαϊκού-εργατικού-νεολαιίστικου κινήματος, που αγωνίζονται ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης. Στο άλλο άκρο εμφανίζεται η «απονομιμοποιημένη» πλέον Χρυσή Αυγή, η οποία στηρίζει και στηρίζεται από το σύστημα και τα νεοναζιστικά τάγματα εφόδου της που προσπαθούν να τρομοκρατήσουν και να καταστείλουν το λαό, τους εργάτες, τους μετανάστες κλπ.
Μετά την απόφαση του κράτους να στραφεί ενάντια στην Χρυσή Αυγή, δεν είχαμε  την παραμικρή αυταπάτη για το λόγο που το κράτος εμφανίζεται να «τρώει το παιδί του», ούτε και για το ποιος θα είναι ο επόμενος στόχος του.
Οι αγωνιστές, οι πρωτοπόροι του λαϊκού κινήματος, οι απεργοί, οι φοιτητές και γενικότερα όλοι όσοι σηκώνουν κεφάλι δεν υποτάσσονται στις ορέξεις του καπιταλιστικού τέρατος. Δεν θα υποκύψουμε στις βουλές του 1% που μας θέλει υπάκουους σκλάβους, με χαμηλούς μισθούς και χωρίς εργατικά δικαιώματα, αλλά ταυτόχρονα και καταναλωτές, για να θρέφουμε την αχόρταγη πείνα του.
Συγκεκριμένα τις τελευταίες μέρες, είδαμε το κράτος να χτυπάει με θράσος και λύσσα το μαθητικό κίνημα και συγκεκριμένα 20 ανήλικους μαθητές που συμμετείχαν στην κατάληψη του 1ου ΕΠΑΛ Λαμίας. Οι μαθητές συνελήφθησαν και οδηγηθήκαν στο αυτόφωρο. Μαθητές  οι οποίοι διαδήλωναν και αγωνίζονταν για το δικαίωμα τους στη Δημόσια και Δωρεάν, υψηλού επιπέδου Παιδεία, εξισώθηκαν από το κράτος με τους ναζί δολοφόνους, που εν ψυχρώ εκτελούν μετανάστες και αντιφασίστες.
Το μήνυμα του κράτους ήταν ξεκάθαρο και σαφές: «Όποιος παρεκκλίνει του «Συνταγματικού Τόξου» θα θεωρείται εγκληματίας και θα διώκεται για τα πιστεύω του και τη δράση του. Όποιος δεν υπακούει θα διώκεται. Όποιος σηκώνει κεφάλι θα καταστέλλεται με τη βια. Όποιος αγωνίζεται θα αντιμετωπίζεται ως τρομοκράτης.»
Εμείς, η Νεολαία του Κινήματος Δεν Πληρώνω, δηλώνουμε:
Το ένα άκρο είστε εσείς κύριοι του δήθεν «Δημοκρατικού Τόξου». Που κλέβετε τον λαό, καταδικάζετε στην εξαθλίωση τα φτωχότερα στρώματα της κοινωνίας και κυβερνάτε με το «έτσι θέλω», χωρίς να λογαριάζετε κανένα άλλο συμφέρον πάρα μόνο το δικό σας και των αφεντικών σας, των εφοπλιστών, των μεγαλοβιομηχάνων, των μεγαλοεργολάβων και των τραπεζιτών. Που θεωρείτε την κρατική βία προς το λαό «νόμιμη και συνταγματική». Που κυβερνάτε με Διατάγματα Νομοθετικού Περιεχομένου. Που γράφετε κατά παραγγελία νόμους, προκειμένου να διευκολύνετε τους πλούσιους φίλους σας να γίνουν ακόμα πλουσιότεροι, εις βάρος του λαού. Που καταργείτε κάθε έννοια Παιδείας, καλλιέργειας και μόρφωσης, προκειμένου να έχετε άβουλη και χειραγωγήσιμη νεολαία. Που κλείνετε νοσοκομεία για να πεθάνουν όσοι δεν έχουν να πληρώσουν για ιατρική περίθαλψη.
Το άλλο άκρο είμαστε ΕΜΕΙΣ. Το 99% της κοινωνίας. Οι εργαζόμενοι, οι φοιτητές, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι μαθητές, οι αντιφασίστες. Το Κίνημα Δεν Πληρώνω ως αναπόσπαστο κομμάτι του 99% της κοινωνίας, θα αγωνιστεί για το συμφέρον της εργατικής τάξης και θα σταθεί στο πλάι όποιου παλεύει. Δεν θα καθίσουμε άπραγοι να δούμε τις ζωές μας να καταστρέφονται, τα σχολεία και τα πανεπιστήμια να κλείνουν το ένα πίσω από το άλλο και τους φασίστες να το παίζουν ήρωες μέσα από τα κάγκελα της φυλακής.
Καταγγέλλουμε την εξίσωση των αγωνιστών με τους φασίστες. Δηλώνουμε απερίφραστα πως δεν θα σκύψουμε το κεφάλι στην κρατική τρομοκρατία και βία.
Καταδικάζουμε την βίαιη καταστολή του κράτους στους αγωνιζόμενους μαθητές του ΕΠΑΛ Λαμίας. Μπροστά στη βαρβαρότητα της κυβέρνησης, το μαθητικό και το φοιτητικό κίνημα, μαζί με δασκάλους, καθηγητές και γονείς, οφείλουν να αντιτάξουν πυγμή και αποφασιστικότητα, εντείνοντας τις κινητοποιήσεις τους το επόμενο διάστημα. Η νεολαία του Κινήματος Δεν Πληρώνω θα είναι εκεί!
Θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για τη συνολική ανατροπή!

Νεολαία Κινήματος Δεν Πληρώνω
Γραμματέας : Μάνος Μεγαγιάννης
Οργανωτικός Γραμματέας:  Κωνσταντίνος Δημητριάδης
  • Blogroll

  • Blog Archive