Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013


ndsyggrou-e1369318862357

Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση καταδικάζει στο σκοτάδι με συνοπτικές διαδικασίες χιλιάδες φτωχές οικογένειες (350.000 διακοπές το 2013), επειδή αδυνατούν να πληρώσουν το ρεύμα, αποκαλύφθηκε ότι η ΝΔ είναι ένας από τους μεγαλύτερους μπαταχτσήδες αφού έχει φεσώσει τη ΔΕΗ με 566.516 ευρώ, από ανεξόφλητους λογαριασμούς και χαράτσι για τα κεντρικά γραφεία της Συγγρού!
Μόνο, που αφενός η ΝΔ έχει λάβει εκατομμύρια επιχορηγήσεων από τα κρατικά ταμεία, αφετέρου το ρεύμα στα κομματικά γραφεία δεν κόβεται αλλά τα χρέη ρυθμίζονται ευνοϊκά για τον μεγάλο κυβερνητικό εταίρο!
Για τα προκλητικά φέσια της ΝΔ για ηλεκτρικό ρεύμα το Κίνημα «Δεν Πληρώνω» αναφέρει σε ανακοίνωσή του τα ακόλουθα:...

«Οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος και τέλους ακινήτου (κτήριο στη Λ. Συγγρού) έχουν φτάσει στο απίστευτο ποσό των 566.516 ευρώ, χωρίς βέβαια να έχει πραγματοποιηθεί καμία διακοπή ρεύματος. Σαν να μην έφτανε αυτό, η ΔΕΗ έχει συνάψει με τη ΝΔ προνομιακές συμφωνίες για τη εξόφληση του χρέους (μία 24 δόσεων για το ποσό των 275.772 ευρώ και μία 40 δόσεων για ποσό 365.412 ευρώ) που ούτε καν αυτές τηρήθηκαν. Τουλάχιστον σκανδαλώδης συμπεριφορά αν αναλογιστεί κανείς ότι η ΔΕΗ αρνείται να κάνει ευνοϊκούς διακανονισμούς σε χιλιάδες φτωχά νοικοκυριά και ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, με αποδεδειγμένη αδυναμία πληρωμής.
Καλά λοιπόν θα κάνει η ΔΕΗ να μην αναζητά τους κακοπληρωτές – τζαμπατζήδες στο λαό αλλά στο κόμμα σας κ. Σαμαρά. Εσείς και το κόμμα σας είστε αυτοί που παρά τα εκατομμύρια επιχορηγήσεων που λαμβάνετε από το υστέρημα του ελληνικού λαού έχετε κηρύξει στάση πληρωμών και προς την κοινωνία και προς τη ΔΕΗ.
Πώς λοιπόν απαιτείτε από τον άνεργο και τον εξαθλιωμένο, που εσείς φέρατε σε αυτή την κατάσταση να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του, την στιγμή μάλιστα που εσείς με τα εκατομμύρια των επιχορηγήσεων δεν είστε;  Έχετε καταστήσει τη ΔΕΗ όργανο εφαρμογής των φοροεισπρακτικών και αντιλαϊκών πολιτικών σας. Έχετε βυθίσει χιλιάδες συμπολίτες μας στο σκοτάδι και συνεχίζετε να βυθίζετε ολόκληρες γενιές, στην ύφεση και την ανεργία».
nez.gr
  • Blogroll

  • Blog Archive