Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΝΟΥΤΣΟΣ, Η ΕΡΤ ΚΑΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Παρασκευή, Νοεμβρίου 08, 2013

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΝΟΥΤΣΟΣ, Η ΕΡΤ ΚΑΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
 
Ο  κ. Αντώνης Πανούτσος, είναι γνωστός αθλητικογράφος. Εκτός των άλλων, δεν αποφεύγει να σχολιάζει και την πολιτική επικαιρότητα, με έναν τρόπο αιρετικό και σαρκαστικό εκ πρώτης όψεως, αλλά στην ουσία  συντηρητικό και ευθυγραμμισμένο με τα συμφέροντα των ισχυρών.
Δεν θα ασχολούμασταν καθόλου μαζί του, αν δεν χρησιμοποιούσε ένα μέσο ευρείας κυκλοφορίας, όπως η Sportday, που την διαβάζουν και προβληματισμένοι άνθρωποι, προοδευτικών απόψεων.
Έτσι, στο σημερινό φύλλο της έγκριτης αθλητικής εφημερίδας, που και κάποιοι από εμάς τη διαβάζουμε, στη στήλη της δεύτερης σελίδας με τίτλο "Με το φτωχό μου το μυαλό… λέω εγώ" που συγγράφει ο κ. Πανούτσος, παρατηρούμε την προσπάθεια που καταβάλει, προκειμένου να δυσφημήσει και να διαστρεβλώσει τις θέσεις του Κινήματος Δεν Πληρώνω.
Αρχίζει με το πανό του Κινήματος Δεν Πληρώνω που βρίσκεται αναρτημένο στα κάγκελα του ραδιομεγάρου της ΕΡΤ και με απορημένο ύφος γράφει: "Άσχετα πανό, από τις Σκουριές μέχρι το Δεν Πληρώνω...".
Κάποιοι  άνθρωποι  δεν καταλαβαίνουν τι κοινό μπορεί να έχει :
1. Ο αγώνας των κατοίκων στις Σκουριές - για να υπερασπιστούν το περιβάλλον και τη ζωή τους από τους άπληστους χρυσοθήρες
2. Ο αγώνας των εργαζόμενων της  ΕΡΤ - και των αλληλέγγυων για το δικαίωμα στην ελεύθερη, δημόσια ενημέρωση 
3. Ο αγώνας για ελεύθερη πρόσβαση σε όλα τα  κοινωνικά αγαθά, που δίνει σθεναρά εδώ και τέσσερα χρόνια, το  Κίνημα Δεν Πληρώνω.
Αυτοί οι άνθρωποι είναι είτε ιδιώτες (με την αρχαιοελληνική έννοια) είτε συνειδητά υπηρετούν σκοπιμότητες.
Ο κ. Πανούτσος από το αναρτημένο στην ΕΡΤ, πανό του Κινήματος μας, που αναγράφει: "ΟΠΛΟ ΜΑΣ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ"  απομονώνει μόνο τις δύο τελευταίες λέξεις. Για την Αλληλεγγύη που είναι το όπλο των εργαζομένων, ούτε κουβέντα.
Και προχωρά με ένα άλμα λογικής υπέρβασης διατεινόμενος ότι κακώς  το Κίνημα Δεν Πληρώνω,   υποστηρίζει τον αγώνα των εργαζόμενων της  ΕΡΤ, μιας που η ΕΡΤ συντηρείτο μέσω του χαρατσιού υπερ τρίτων στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.
Ο κ. Πανούτσος παρερμηνεύει σκόπιμα τις πάγια διατυπωμένες θέσεις του Κινήματος Δεν Πληρώνω κατά των χαρατσιών και έτσι και κατά του υποχρεωτικού τέλους υπέρ της ΕΡΤ και μάλιστα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Πράγμα που είχε τονιστεί και σε συνέντευξη μας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων που εξέπεμπε η υπό κατάργηση ΕΡΤ.
Η ΕΡΤ απείχε πολύ από το πρότυπο που έχουμε σαν Κίνημα, μιας ραδιοτηλεόρασης δημόσιας, αντικειμενικής και στην υπηρεσία των συμφερόντων του λαού για σωστή ενημέρωση, προβολή των προβλημάτων του,  ψυχαγωγία και επιμόρφωση. Και δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά άλλωστε, μιας και ζούμε σε ένα σύστημα που ελέγχει πλήρως την πληροφόρηση μέσω των καθεστωτικών ΜΜΕ, κρατικών και ιδιωτικών.
Όπως παλεύουμε με τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας,  για δωρεάν, δημόσια Υγεία για όλο το λαό, παρόλο που και η δημόσια υγεία είναι σε μεγάλο βαθμό διαβρωμένη από τα μεγάλα συμφέροντα και τα φακελάκια, έτσι παλεύουμε μαζί με τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ για το δικαίωμα στη δουλειά και για μια δημόσια ραδιοτηλεόραση στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών.
Για αυτό θα είμαστε μέχρι το τέλος στο πλευρό όλων των εργαζομένων που παλεύουν για δωρεάν δημόσια κοινωνικά αγαθά για όλους, τόσο στην ΕΡΤ, όσο και στην Υγεία, την Παιδεία, το ρεύμα, το νερό, τους δρόμους, το περιβάλλον και αλλού.
Ο κ. Πανούτσος είναι αρκετά ευφυής και δεν μπορεί με σοφιστείες και διαστρεβλώσεις να παριστάνει τον αδαή για ότι συμβαίνει γύρω μας. 
Και διαβασμένος είναι και γράμματα γνωρίζει. 
Και καλό είναι, οι έχοντες ακόμη την δυνατότητα να εργάζονται, να σκέφτονται τι σημαίνει ανεργία και ποιοί είναι οι πραγματικοί φταίχτες. 
Πάντως όχι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Και ας αναλογιστεί ότι όταν η καμπάνα  χτυπά, χτυπά για τον καθένα από εμάς. 
Ας μην τον ενοχλεί λοιπόν η παρουσία των πανό των αλληλέγγυων αλλά η δική του απουσία από τους κοινωνικούς αγώνες και τον αγώνα των συναδέλφων του. 
Κοινή γαρ η τύχη και το μέλλον αόρατον.

Γραφείο Τύπου Κινήματος Δεν Πληρώνω
Καυτατζόγλου 35, Πατήσια- Αθήνα , τηλ. 211 0192839
epitropes2010@gmail.com
  • Blogroll

  • Blog Archive