Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

trakter 3-2-2014Σε κινητοποιήσεις κατέβηκαν και οι αγρότες στην Κρήτη, οι οποίοι το πρωί της Δευτέρας κατέλαβαν τα κτήρια στα οποία στεγάζονται οι...
εφορίες στους νομούς Ηρακλείου και Χανίων.
Συγκεκριμένα, στο Ηράκλειο σημειώθηκε μικροένταση όταν ο προϊστάμενος της μοναδικής ΔΟΥ του νομού θέλησε να ανέβει στο γραφείο του για να κάνει κάποια τηλέφωνα, οι αγρότες ωστόσο δεν του το επέστρεψαν.
Οι αγρότες, που έχουν μεταφερθεί από το προαύλιο στο εσωτερικό του κτιρίου, περιφρουρούν την κατάληψη τους και δεν αφήνουν τους υπαλλήλους να εισέλθουν.
Όπως είπε εκπρόσωπος των αγροτών η κινητοποίηση είναι επ' αόριστον και δεν σκοπεύουν να αποχωρήσουν μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους.
Ανάλογο είναι το κλίμα που επικρατεί στα Χανιά όπου οι αγρότες τη Δευτέρα απέκλεισαν το κτήριο στο οποίο στεγάζονται οι ΔΟΥ και τα Διοικητικά Δικαστήρια.
Η κεντρική είσοδος του κτηρίου παρέμεινε κλειστή, ενώ οι αγρότες έχουν αναρτήσει πανό και ενημερώνουν τους πολίτες με φυλλάδια για τα αιτήματά τους.
Σημειώνεται, ότι την κινητοποίηση διοργάνωσε η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Χανίων «Ενότητα» , η οποία  με ψήφισμά της καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει τον νόμο για τη φορολόγηση των αγροτών.
Ο πρόεδρος της της «Ενότητας» Γιώργος Μπικάκης και τα μέλη της επισημαίνουν στο ψήφισμά τους: «Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει τα διάφορα χαράτσια που ισοπεδώνουν τον αγρότη, την ύπαιθρο την ελληνική κοινωνία. Ας πάρει μέτρα ανάπτυξης για τον πρωτογενή τομέα και όχι μέτρα αφανισμού».
  • Blogroll

  • Blog Archive