Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Ν. Εύβοια: Δολοφόνησε με ξύλινη καρέκλα ένα κουτάβι 3.5 μηνών

Posted by ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ TΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΑΣ Παρασκευή, Ιουλίου 18, 2014
Ένα κουταβάκι κείτεται νεκρό στο πεζοδρόμιο μέσα στα αίματα. 
Το κουτάβι υπήρξε θύμα μιας νέας κτηνωδίας, που εκτυλίχθηκε χτες τα ξημερώματα στο λιμάνι Νέων Στύρων στην Νότια Εύβοια. Δράστης: o ιδιοκτήτης της ταβέρνας "Ψησταριά ο Κώστας", ο οποίος αφού δελέασε με ένα κόκκαλο ένα θηλυκό κουταβάκι μόλις 3,5 μηνών στη συνέχεια το χτύπησε στο κεφάλι με ξύλινη καρέκλα, παραμορφώνοντας όλο του το κρανίο...

 
Αυτόπτες μάρτυρες κάλεσαν άμεσα την αστυνομία, η οποία όμως δήλωσε ότι η περιοχή εκεί ανήκει στην δικαιοδοσία του Λιμεναρχείου Νέων Στύρων Εύβοιας. Ζητώντας εξηγήσεις από το δράστη για την αποτρόπαιη αυτή πράξη του, αυτός αρκέστηκε να πει ότι ''τον είχε σκοτίσει που το έβλεπε τόσο καιρό να κυκλοφορεί μπροστά στην ταβέρνα του και ότι βαρέθηκε να το κλωτσάει''...

Μέσα σε λίγη ώρα έφθασαν στο σημείο ένας άνδρας και μια γυναίκα από το Λιμεναρχείο αλλά ήδη ο δράστης είχε διαφύγει. Κατέγραψαν το συμβάν, πήραν καταθέσεις και φωτογράφισαν το κουταβάκι, το οποίο ίσα – ίσα ανέπνεε. 


Στον τόπο της φρικτής αυτής κακοποίησης ζώου έφθασε και η Αργυρώ Γκέλερη,


μέλος της Φιλοζωικής Ηλιούπολης, που παραθερίζει στην περιοχή, και η οποία ειδοποιήθηκε από φιλόζωους προκειμένου να βοηθήσει καθώς είναι γνωστή για την ενεργή φιλοζωική της δράση.
Όπως ανέφερε η κ. Γκέλερη στις «Ιστορίες Αδέσποτων» τόσο ο άνδρας όσο και η γυναίκα του Λιμεναρχείου γνώριζαν πολύ καλά τον νόμο 4039/2012 και αμέσως κίνησαν την διαδικασία του αυτοφώρου.

Μόλις ολοκληρώθηκε η διαδικασία των καταθέσεων το κουταβάκι μεταφέρθηκε μέσα σε κουβερτούλα από την Αργυρώ Γκέλερη στο κτηνιατρείο της Ειρήνης Ταπούτη στην Χαλκίδα, η οποία επέδειξε ανθρωπιά ανοίγοντας το ιατρείο της στις 5 τα ξημερώματα προκειμένου να βοηθήσει το άτυχο κουταβάκι. Δυστυχώς όμως το κρανίο του είχε παραμορφωθεί και δεν είχε καμία τύχη να σωθεί.


Έτσι η κ. Ταπούτη προέβη σε ευθανασία του ζώου και παράλληλα έβγαλε ακτινογραφία ώστε να πιστοποιηθεί και επίσημα η βαριά κάκωση του κρανίου του που προήλθε από το βαρύ χτύπημα του δράστη. 
Ήδη όπως αποκάλυψε η Αργυρώ Γκέλερη, η κτηνιατρική γνωμάτευση της κ. Ταπούτη βρίσκεται στα χέρια του Εισαγγελέα της Καρύστου και θα αποτελέσει βασικό στοιχείο στη δικογραφία.

Σύμφωνα με την κ. Γκέλερη η αξιωματικός Υπηρεσίας του Λιμεναρχείου Νέων Στύρων Εύβοιας προσπαθεί να μαζέψει όσο το δυνατό περισσότερες καταθέσεις από τους αυτόπτες μάρτυρες ώστε ο Εισαγγελέας Καρύστου να δώσει εντολή για άμεση σύλληψη του δράστη ακόμη κι αν περάσει το αυτόφωρο... 





 



Ως Κίνημα Δεν Πληρώνω,  καταγγέλουμε οποιαδήποτε συμπεριφορά αδικίας, ιδίως όταν πρόκειται για κατάχρηση δύναμης απέναντι σε οποιοδήποτε έμβιο ον. Επιτάσσεται η επιβολή της αυστηρότερης τιμωρίας σε οποιονδήποτε βγάζει τα κτηνώδη ένστικτά του σε αδύναμα πλάσματα αυτού του πλανήτη.    



  • Blogroll

  • Blog Archive