Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

korydallos 29-8-2014Σε ολοήμερη διαμαρτυρία άρνησης εισόδου στα κελιά, προχωρούν οι κρατούμενες στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού...
Οι κρατούμενες ζητούν από το υπουργείο Δικαιοσύνης να απαντήσει στο αίτημα τους να μην μεταφερθούν στον δεύτερο όροφο της πτέρυγας, προκειμένου να παραμείνουν μόνοι στον πρώτο όροφο οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Η επιτροπή αγώνα γυναικείων φυλακών, υπογραμμίζει ότι σήμερα οι κρατούμενες των φυλακών Κορυδαλλού, κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους «ενάντια στην άδικη μεταφορά-στριμωγμά μας στην πτέρυγα των έξι χρυσαυγιτών βουλευτών».

Όπως αναφέρουν «η επιβεβαίωση όλων όσων λέγαμε, ήρθε κιόλας την Τετάρτη, όταν αντιπροσωπεία της Θέμις Κατασκευαστικής (υπεύθυνη για τα κτίρια των φυλακών) έκρινε ακατάλληλη την πτέρυγα για την μεταφορά μας».

Η επιτροπή αγώνα καταγγέλλει ότι «παρά τις κινητοποιήσεις μας και τις επαναλαμβανόμενες κρούσεις προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου και τον γενικό γραμματέα Μαρίνο Σκανδάμη, οι ίδιοι επιμένουν να κωφεύουν προκλητικά» και προειδοποιεί πως «Για ότι συμβεί από εδώ και πέρα υπεύθυνο είναι το υπουργείο Δικαιοσύνης και η αδιαφορία του για τα προβλήματα των κρατουμένων».
  • Blogroll

  • Blog Archive