Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Σειρά απεργιακών κινητοποιήσεων στις γερμανικές μεταφορές

Posted by ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Δευτέρα, Οκτωβρίου 20, 2014
Μετά τις απεργιακές κινητοποιήσεις των μηχανοδηγών στους Γερμανικούς Σιδηροδρόμους το Σαββατοκύριακο, τη σκυτάλη παίρνουν από σήμερα και μέχρι την Τρίτη οι πιλότοι της Lufthansa.

Τον χορό των απεργιακών κινητοποιήσεων ξεκίνησαν οι μηχανοδηγοί των Γερμανικών Σιδηροδρόμων το Σαββατοκύριακο, πραγματοποιώντας τη μεγαλύτερη σε διάρκεια απεργιακή κινητοποίησή τους για φέτος. Η 50ωρη απεργιακή κινητοποίηση, στην οποία είχε καλέσει το Συνδικάτο Γερμανών Μηχανοδηγών (GDL), έγινε με αίτημα  μισθολογικέ αυξήσεις αλλά και την ενίσχυση του Οργανισμού με ανθρώπινο δυναμικό. Η διοίκηση των Γερμανικών Σιδηροδρόμων μετά την απεργία κατέθεσε νέα πρόταση, που προβλέπει μισθολογικές αυξήσεις κατά 5% και πρόσληψη 200 πρόσθετων μηχανοδηγών, με αποτέλεσμα να ανασταλεί η απεργία για τις επόμενες 7 μέρες.

Στο έδαφος θα παραμείνουν από σήμερα και οι πιλότοι της Lufthansa, παίρνοντας την απεργιακή σκυτάλη. Το συνδικάτο τους (VC) προανήγγειλε την Κυριακή απεργιακές κινητοποιήσεις 35ωρης διάρκειας που θα λήξει τα μεσάνυχτα της Τρίτης. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Lufthansa, δεν θα πραγματοποιηθούν περίπου 1450 από τις 2150 πτήσεις μικρών και μεσαίων αποστάσεων. Περίπου το ένα τρίτο των πτήσεων του ομίλου αναμένεται να γίνουν κανονικά με τη συνδρομή εθελοντών πιλότων και άλλων αεροπορικών εταιρειών, ενώ επικρατεί ασάφεια σχετικά με το αν θα βρεθεί εναλλακτική λύση προκειμένου να πραγματοποιηθούν και οι πτήσεις μακρινών αποστάσεων. Οι πιλότοι διαμαρτύρονται για αλλαγές που αναμένονται στο συνταξιοδοτικό τους, που αναμένεται να αλλάξουν το χρόνο συνταξιοδότησης τους.

πηγή
  • Blogroll

  • Blog Archive