Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Έφυγε ως ανεπιθύμητη και από το Μαρούσι η Χρυσή Αυγή

Posted by ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Πέμπτη, Οκτωβρίου 23, 2014
Κλείνουν το ένα μετά το άλλο τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Εφόσον έφυγαν νύχτα από την Άμφισσα, οι χρυσαυγίτες επίσης νύχτα και με μυστικότητα έφυγαν και από το Μαρούσι. Τόσο ο ιδιοκτήτης του ακινήτου όσο και η τοπική κοινωνία είχαν δηλώσει, με εξώδικο ο πρώτος και με την αντιφασιστική δράση της η δεύτερη, ότι η Χρυσή Αυγή είναι ανεπιθύμητη στο Μαρούσι.

Το βράδυ της Κυριακής τα μέλη της Τ.Ο. Αμαρουσίου κατέβασαν την πινακίδα από τα γραφεία που στεγάζονταν επί της λ. Κηφισίας 141, μάζεψαν τα πράγματα τους και έβαλαν λουκέτο.

Υπενθυμίζεται ότι ο ιδιοκτήτης του ακινήτου, είχε καταθέσει εξώδικο με το οποίο ζητούσε από τη Χρυσή Αυγή να αποχωρήσει από τον χώρο, στον οποίο έχει εγκατασταθεί αυθαίρετα, χωρίς την υπογραφή μισθωτήριου συμβολαίου. Όπως είχε γίνει γνωστό οι χρυσαυγίτες εγκαταστάθηκαν στον τρίτο όροφο της πολυκατοικίας τον περασμένο Ιούλιο, αφού διαπραγματεύτηκαν με τον γιο του ιδιοκτήτη, ο οποίος όμως δεν ήταν εξουσιοδοτημένος για να ενοικιάσει το ακίνητο. Η μετακόμιση έγινε με συνθήκες μυστικότητας, ενώ ακόμα και η εκδήλωση των εγκαινίων στις 11 Ιουλίου ανακοινώθηκε ελάχιστες ώρες νωρίτερα για να μην υπάρξουν αντιδράσεις.

Τα εγκαίνια των γραφείων είχαν «εορταστεί» με σειρά αντιφασιστικών εκδηλώσεων στο Μαρούσι. Ακολούθησαν επιθέσεις σε κατοίκους μέλη του αντιφασιστικού κινήματος,ανάμεσα στους οποίους και ο δεύτερος γιος του ιδιοκτήτη που μοίραζε αντιφασιστικά φυλλάδια. Την προηγούμενη εβδομάδα ίχε πραγματοποιηθεί μεγάλη αντιφασιστική συναυλία στο Μαρούσι.
πηγή
  • Blogroll

  • Blog Archive