Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014



ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ
(Αθώοι οι πολίτες για παρακώλυση συγκοινωνιών)

       
   Διεξήχθη την Τρίτη 21-10-2014 στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πατρών η δίκη 2 πολιτών, οι οποίοι κατηγορούντο, κατόπιν μήνυσης της ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΟΔΟΥ: 
α) ΠΑΡΑΚΩΛΥΣΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ, διότι τον Γενάρη του 2010 περνώντας απο το αυτοκίνητό τους απο τα διόδια του Ρίου πηγαίνοντας για Αθήνα, επειδή καθυστέρησαν την διέλευση των οχημάτων με την συζήτηση που είχαν με την υπάλληλο των διοδίων, αρνούμενοι να καταβάλλουν διόδια και 
β) για ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΦΘΟΡΑ γιατί τάχα ράγισαν την μπάρα των διοδίων. 

          Η Εισαγγελέας του Δικαστηρίου πρότεινε την απαλλαγή τους για όλες τις κατηγορίες και το Δικαστήριο τελικά τους αθώωσε πανηγυρικά για το αδίκημα της παρακώλυσης συγκοινωνιών και μετέτρεψε την διακεκριμένη φθορά, που αποτελεί βαρύτερο αδίκημα σε απλή φθορά και καταδίκασε τον ένα απο αυτούς σε 5 μήνες φυλάκιση με αναστολή. 

Η παραπάνω απόφαση και ειδικά η αθώωση τους για την παρακώλυση συγκοινωνιών είναι σημαντικότατη, εφόσον δημιουργεί σοβαρό νομικό προηγούμενο για υπόλοιπες υποθέσεις άλλων πολιτών, τους οποίου η ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ σέρνει στα ποινικά δικαστήρια και τους μηνύει προσχηματικά, προκειμένου να τους τρομοκρατήσει.   

Συνήγορος υπεράσπισης ήταν ο Χρήστος Λιαρομμάτης, δικηγόρος Πάτρας και μέλος της ομάδας νομικής βοήθειας του Κινήματος Δεν Πληρώνω. 

Να σημειωθεί ότι με τις ίδιες κατηγορίες σέρνονται στα δικαστήρια από τους Μπόμπολα και κομπανία,  μια σειρά αγωνιστές, μεταξύ των οποίων και το ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος  του Κινήματος Δεν Πληρώνω, Βασίλης Παπαδόπουλος.
Ο συναγωνιστής μας  καλείται να δικαστεί την 5/6/2015, στα δικαστήρια της Πάτρας, πάλι,  με τις   κατηγορίες της παρακώλυσης συγκοινωνιών και φθοράς ξένης περιουσίας.

Πάτρα, 22-10-2014
Διαβάστε επίσης:

Η ΑΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΔΙΟΔΙΩΝ ΔΕΝ ΣΥΝΙΣΤΑ ΠΑΡΑΚΩΛΥΣΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ : ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ

 ΣΕ ΝΕΑ ΔΙΚΗ, ΓΙΑ ΦΘΟΡΑ ΣΕ ΜΠΑΡΑ, 2 ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ 

 




Καυτατζόγλου 8,  1οςόροφος ,
 Πατήσια, 111 44, Αθήνα,  
Τηλ. 211 0192839
e-mail: epitropes2010@gmail.com

                    www.kinimadenplirono.eu

 

  • Blogroll

  • Blog Archive