Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Νεκρός 17χρονος στην Τουρκία από πυρά αστυνομικών

Posted by Unknown Τετάρτη, Δεκεμβρίου 17, 2014
Ένας 17χρονος έφηβος σκοτώθηκε στη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ της αστυνομίας και ενόπλων στη νοτιοανατολική Τουρκία τη νύχτα, ενώ ένας αστυνομικός τραυματίστηκε, δήλωσαν πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας. 


Πρόκειται για ένα ακόμη επεισόδιο σε μια σειρά θανάτων που θέτουν σε κίνδυνο την ειρηνευτική διαδικασία που διαρκεί δύο χρόνια μεταξύ της τουρκικής κυβέρνησης και Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) και έχει στόχο να τερματίσει τις συγκρούσεις που διαρκούν τρεις δεκαετίες.


Οι πηγές δήλωσαν ότι περίπου τα μεσάνυχτα νεαροί που συνδέονται με το... PKK άνοιξαν πυρ με τουφέκια εναντίον των αστυνομικών και τους πέταξαν βόμβες μολότοφ στην πόλη Ντιγιάρμπακιρ, η πλειονότητα του πληθυσμού της οποίας είναι Κούρδοι, προκαλώντας την αντίδραση των μελών των δυνάμεων ασφαλείας. Νεκρός έπεσε ο Αμπντουλκαντίρ Τσακμάκ, αφού δέχθηκε τρεις πυροβολισμούς στο κεφάλι και το στήθος του.



Οι συγγενείς του καταγγέλλουν ότι πυροβολήθηκε από την αστυνομία. Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο από το συμβάν, στο οποίο φαίνεται ένας άνθρωπος που γονατίζει και φαίνεται να σημαδεύει με ένα τουφέκι προτού ξαφνικά καταρρεύσει στο έδαφος. Το επεισόδιο σημειώθηκε περίπου 10 ημέρες αφού ένας άλλος νεαρός πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε στη διάρκεια ταραχών στη Γιουκσεκόβα, κοντά στα σύνορα με το Ιράν.



protothema.gr
  • Blogroll

  • Blog Archive