Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Έξωση από την Ελληνικός Χρυσός σε 20 οικογένειες

Posted by Unknown Δευτέρα, Δεκεμβρίου 15, 2014
Υπό την απειλή έξωσης ζουν 20 συνταξιούχοι μεταλλωρύχοι και οι οικογένειες τους, καθώς εφόσον έληξε η θητεία τους η Ελληνικός Χρυσός ζητά πίσω τα σπίτια που τους παρείχε για να μένουν στο Στρατώνι, όπου και εδράζει. Σκοπός της εταιρείας να τα δώσει σε νέους εργαζόμενους, αδιαφορώντας για τους παλιούς




Σύμφωνα με τις καταγγελίες η Ελληνικός Χρυσός έστειλε εξώδικο στους 20 συνταξιούχους, με το οποίο έδινε διορία ενός μήνα να αφήσουν τα σπίτια τους, χωρίς να...

έχει προηγηθεί καμία ειδοποίηση. προειδοποιεί μάλιστα τους μεταλλωρύχους πως σε περίπτωση που δεν αποχωρήσουν θα έχουν υψηλές νομικές και οικονομικές κυρώσεις.

Τα σπίτια, ανήκουν στην Ελληνικός Χρυσός από το 2004, και αγοράστηκαν σε χαμηλή τιμή. Στη συμφωνία με τους εργαζόμενους προβλέπεται η παροχή στέγης για το διάστημα της εργασίας τους και δίνονται έξι μήνες περιθώριο για να μετακομίσουν αφού συνταξιοδοτηθούν ή αποχωρήσουν, χωρίς όμως μέχρι σήμερα να έχουν γίνει εξώσεις.

Οι υπό δίωξη κάτοικοι δεν ζητούν να παραμείνουν στα σπίτια, αλλά ζητούν από την εταιρεία που εκμεταλλεύεται την ευρύτερη περιοχή να τους δώσει περιθώριο 6 μηνών, προκειμένου να βρουν άλλο σπίτι σε κοντινό χωριό. Σημειώνεται ότι στο Στρατώνι δεν υπάρχει ελεύθερο σπίτι προς ενοικίαση καθώς η Ελληνικός Χρυσός τα έχει ενοικιάσει όλα.

Το θέμα οδηγείται τη Δευτέρα στη Δικαιοσύνη, με τις επιτροπές κατοίκων να δηλώνουν ότι οι 20 οικογένειες δε θα μείνουν στο δρόμο, όποια κι αν είναι η απόφαση.
  • Blogroll

  • Blog Archive