Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Οι ηγεσίες και οι υποψήφιοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ επιχειρούν να απευθυνθούν στην πάλαι ποτέ κραταιά μεσαία τάξη. Εσκεμμένα, όμως, ξεχνούν ότι αυτοί ήταν που κατέστρεψαν την πλειονότητας της με τις μνημονιακές πολιτικέςτις οποίες εφάρμοσαν.
Τα επίσημα στοιχεία του ΙΚΑ, τα οποία εκδόθηκαν μόλις την Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015, και «θάφτηκαν» από τα καθεστωτικά ΜΜΕ, είναι ενδεικτικά και περιγράφουν... ανάγλυφα την κατάσταση που επικρατεί στην κοινωνία. Μέσω ΚΕΑΟ, μέσα σε μόλις 14 μήνες υπήρξαν συνολικά 23.109 εντάλματα, κατασχέσεις κινητής και ακίνητης περιουσίας, πλειστηριασμοί και πτωχεύσεις.

Ο αριθμός – «μελανό ρεκόρ» ακούγεται απίστευτος. Όμως, είναι πραγματικός και προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία του ΙΚΑ. Συγκεκριμένα, από την ανακοίνωση του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων για τα έργα και τις ημέρες του ΚΕΑΟ τους προηγούμενους 14 μήνες (από Νοέμβριο του 2013 μέχρι και το Δεκέμβριο του 2014) προκύπτουν τα εξής:

Εκδόθηκαν 12.979 εντάλματα κατάσχεσης,

Πραγματοποιήθηκαν 859 κατασχέσεις ακίνητης περιουσίας,

Εγιναν 7.804 κατασχέσεις κινητής περιουσίας,

Πραγματοποιήθηκαν 1.161 πλειστηριασμοί και

Κατεγράφησαν 306 πτωχεύσεις.

Να σημειωθεί ότι το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο του 2014 οι ρυθμοί εργασιών του ΚΕΑΟ, πιθανώς λόγω των πολιτικών εξελίξεων οι οποίες διαφαίνονταν, μειώθηκαν και αρκετοί οφειλέτες των ασφαλιστικών ταμείων, εύκαιρα γλύτωσαν ό,τι τους απέμεινε.

Φυσικά, εάν οι μνημονιακές πολιτικές συνεχιστούν την επομένη των εκλογών, η εφιαλτική πραγματικότητα που ζουν οι μικρομεσαίοι θα συνεχιστεί και, μάλιστα, με μεγαλύτερη ένταση.

Τι είναι το ΚΕΑΟ

Το ΚΕΑΟ ιδρύθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου του 2013. Σκοπός του, μεταξύ άλλων, είναι:

α) η είσπραξη των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών οφειλών των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης αρμοδιότητας Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας,

β) η δημιουργία ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων των οφειλετών των Ασφαλιστικών Οργανισμών (μητρώο οφειλετών), που θα περιλαμβάνει το ύψος των οφειλόμενων ποσών, την αιτία και τη χρονική περίοδο που ανάγονται, την τήρηση στατιστικών στοιχείων και αναλύσεων.


Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε τα επίσημα στοιχεία του ΙΚΑ

nez.gr
  • Blogroll

  • Blog Archive