Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Ξεκίνησαν οι ιστορικές συνομιλίες Κούβας - ΗΠΑ

Posted by ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Πέμπτη, Ιανουαρίου 22, 2015
Επίσημη πρώτη σήμερα για τις ιστορικές συνομιλίες Κούβας – ΗΠΑ, μετά την ανακοίνωση της αποκατάστασης των διπλωματικών σχέσεων των δύο χωρών.

Οι συνομιλίες που σε πρώτη φάση θα διαρκέσουν δύο μέρες, θα επικεντρωθούν στο θέμα της μετανάστευσης την πρώτη ημέρα και στην αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων την επομένη.

Αναφορικά με το ζήτημα της μετανάστευσης η Κούβα αναμένεται να θέσει στο τραπέζι το γεγονός ότι απαιτείται θεώρηση διαβατηρίου για τους Κουβανούς αμέσως μόλις φθάνουν στην αμερικανική επικράτεια.

Αναφορικά με το φλέγον ζήτημα της διπλωματικής αποκατάστασης των σχέσεων των δύο χωρών, το αμερικανικό εμπάργκο αναμένεται να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον. Η Κούβα θα ζητήσει την άρση του εμπάργκο των ΗΠΑ και θα ζητήσει από την Ουάσιγκτον να την διαγράψει από τον κατάλογο των κρατών που χρηματοδοτούν την τρομοκρατία. Από την άλλη πλευρά, οι Αμερικάνοι θα θέσουν ζήτημα σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Σε κάθε περίπτωση, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, έχει προαναγγείλει την άρση των οικονομικών κυρώσεων και του εμπάργκο που διαρκεί 53 χρόνια σε βάρος της νήσου.



tvxs
  • Blogroll

  • Blog Archive