Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Η Ρωσία απείλησε με πυρηνικό χτύπημα τη Δανία

Posted by ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Δευτέρα, Μαρτίου 23, 2015
«Τα πολεμικά πλοία της Δανίας θα γίνουν στόχος των ρωσικών πυρηνικών όπλων, εάν η χώρα συμμετάσχει στο πρόγραμμα αντιπυραυλικής άμυνας του ΝΑΤΟ», δήλωσε ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Κοπεγχάγη σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Jyllands-Posten.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο Μιχαήλ Βανίν δήλωσε πως πιστεύει ότι οι Δανοί δεν έχουν καταλάβει πλήρως ποιες θα είναι οι συνέπειες, εάν προχωρήσουν με την απόφαση να συμμετάσχουν στο νατοϊκό πρόγραμμα. «Εάν συμβεί αυτό, τα πολεμικά πλοία της Δανίας θα είναι στόχοι των ρωσικών πυρηνικών πυραύλων», είπε.

Υπενθυμίζεται πως η Δανία ανακοίνωσε τον Αύγουστο ότι θα συμβάλει στο πρόγραμμα αντιπυραυλικής άμυνας με την παροχή υπηρεσιών ραντάρ επί ορισμένων πολεμικών της πλοίων. Η ένταση ανάμεσα στη Μόσχα και τη Δύση έχει αυξηθεί μετά την επιβολή των δυτικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας για τον ρόλο της στην ουκρανική κρίση. Το ΝΑΤΟ έχει καταγράψει αυξημένη δραστηριότητα του ρωσικού πολεμικού ναυτικού και της αεροπορίας στην περιοχή της Σκανδιναβίας.

Τα σχέδια εφαρμογής του νατοϊκού προγράμματος αντιπυραυλικής άμυνας δεν περιλαμβάνουν ανάπτυξη πυραύλων στο έδαφος της Δανίας, αλλά ενδεχομένως μακροπρόθεσμα στη Γροιλανδία, σύμφωνα με την Jyllands-Posten.

«Η Δανία θα γίνει μέρος της απειλής κατά της Ρωσίας. Θα είναι λιγότερο φιλειρηνική και οι σχέσεις με τη Ρωσία θα πληγούν», δήλωσε ο Βανίν προσθέτοντας ότι η Ρωσία διαθέτει πυραύλους ικανούς να διεισδύσουν στη μελλοντική αντιπυραυλική ασπίδα.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Δανίας Μάρτιν Λίντεγκαρντ χαρακτήρισε "απαράδεκτες" τις δηλώσεις του Ρώσου πρεσβευτή. «Η Ρωσία γνωρίζει πολύ καλά ότι η αντιπυραυλική άμυνα του ΝΑΤΟ δεν αφορά την ίδια», δήλωσε ο Δανός υπουργός Εξωτερικών στην Jyllands-Posten.


tvxs
  • Blogroll

  • Blog Archive