Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Κίνδυνος για τη δημόσια υγεία τα βουνά σκουπιδιών στην Τρίπολη

Posted by ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Τετάρτη, Μαρτίου 25, 2015
Τραγική παραμένει και χωρίς κάποια λύση στον ορίζοντα η κατάσταση με τα σκουπίδια στην Τρίπολη. Πάνω από 3.000 τόνοι απορριμμάτων έχουν κατακλύσει την ιστορική πόλη, δημιουργώντας βουνά σκουπιδιών.

Αποκαλυπτική της αφόρητης όσο και επικίνδυνης κατάστασης είναι η μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, την οποία κατέθεσε ο Ιατρικός Σύλλογος Αρκαδίας, για τη μη αποκομιδή των σκουπιδιών.

Στη μηνυτήρια αναφορά επισημαίνεται ότι η συσσώρευση των σκουπιδιών στους δρόμους, σε συνδυασμό με την αύξηση της θερμοκρασίας, θέτει σε σοβαρότατο κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Ιδιαίτερα ανησυχητικά είναι όσα γράφει ο γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας σε επιστολή που απηύθυνε στους επιστημονικούς φορείς του νομού: «Δεν μπορώ αυτή τη στιγμή να μην αναφερθώ στην υγειονομική βόμβα που δημιουργήσαμε στην πόλη μας και βέβαια οφείλω να τονίσω ότι αυτή η υγειονομική βόμβα έχει πυροδοτηθεί από τις καιρικές συνθήκες. Είναι θέμα λίγων ημερών πλέον η εμφάνιση μολυσματικών νόσων. Εάν εμφανισθεί κάποιο κρούσμα τύφου, για παράδειγμα, δεν θα παραμείνει μεμονωμένο, αλλά θα εξαπλωθεί ταχύτατα στην πόλη μας και στις γύρω περιοχές».

Η επιστολή είναι ενδεικτική της αίσθησης αδιεξόδου που διακατέχει τους πολίτες της Τρίπολης. Ο γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου απευθύνεται στον Δικηγορικό Σύλλογο, στο Τεχνικό Επιμελητήριο και στο Βιομηχανικό Εμπορικό Επιμελητήριο για την ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών έτσι «ώστε να παρακάμψουμε νόμιμα τους άρχοντες και να προσπαθήσουμε να δώσουμε μια λύση τώρα. «Προτιμώ να πληρώσουμε τεράστια πρόστιμα παρά να χαθεί έστω και ένας συμπολίτης μας εξαιτίας του προβλήματος αυτού».


  • Blogroll

  • Blog Archive