Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Εκτός Σώματος ο αστυνομικός που δολοφόνησε εν ψυχρώ έναν Αφροαμερικανό (video)

Posted by ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Πέμπτη, Απριλίου 09, 2015
Εκτός σώματος τέθηκε ο άνανδρος αστυνομικός που συνελήφθη, κατηγορούμενος για τον θάνατο ενός Αφροαμερικανού άνδρα στο Νορθ Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνα.

Η ανακοίνωση αυτή του δημάρχου της πόλης, Κιθ Σάμεϊ, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου, διακόπηκε επανειλημμένα από τις φωνές ορισμένων πολιτών που φώναζαν το σύνθημα «χωρίς Δικαιοσύνη, δεν υπάρχει ειρήνη» «δεν υποστηρίζουμε ο,τιδήποτε προκαλεί κακό, ασχέτως ποιος το προκαλεί».

Ο αστυνομικός, Μάικλ Τόμας Σλάγκερ, πυροβόλησε το Σάββατο 8 φορές πισώπλατα τον 50χρονο Ουόλτερ Σκοτ, τη στιγμή που εκείνος έτρεχε για να διαφύγει, αφού τον είχε σταματήσει σε έναν οδικό έλεγχο ρουτίνας, όπως έχει καταγραφθεί σε βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα οι New York Times και στάλθηκε από αυτόπτη μάρτυρα.

Ο αστυνομικός αντιμετωπίζει ακόμη και την θανατική ποινή ή ποινή κάθειρξης 30 ετών. Προτού προβληθεί το σχετικό βίντεο, ο αστυνομικός είχε δηλώσει πως το θύμα του είχε επιτεθεί και του είχε αρπάξει το όπλο «τέιζερ» που έφερε.

Ο δήμαρχος Σάμει διευκρίνισε ότι είδε αυτό το βίντεο χθες για πρώτη φορά και αυτά που είδε τον έκαναν να αρρωστήσει. Γνωστοποίησε ότι ο αρχηγός της αστυνομίας της πόλης δε θα προβεί σε δηλώσεις σχετικά με το περιστατικό καθώς την έρευνα έχει αναλάβει η πολιτειακή αστυνομία, η διεύθυνση επιβολής του νόμου της Νοτίου Καρολίνας. Ο δήμαρχος έκανε λόγο για μια «φοβερή τραγωδία» για την οικογένεια του θύματος και εκείνη του αστυνομικού, η σύζυγος του οποίου είναι 8 μηνών έγκυος.

Δείτε εδώ το εμετικό βίντεο


koutipandoras
  • Blogroll

  • Blog Archive