Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Κατάθεση «καίει» όσους γνώριζαν τα όσα βίωνε ο Βαγγέλης Γιακουμάκης

Posted by ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Τρίτη, Μαΐου 19, 2015
Την εικόνα ενός ανθρώπου που ήταν εντελώς απροστάτευτος από τους ιθύνοντες της Γαλακτοκομικής Σχολής στα Ιωάννινα, τη στιγμή που βίωνε τον εφιάλτη του εκφοβισμού του περιγράφει σε κατάθεσή του προς τις δικαστικές αρχές συμφοιτητής του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανώτερο στέλεχος της Σχολής γνώριζε από πρώτο χέρι πως τη νύχτα προτού βάλει τέλος στη ζωή του, ο νεαρός σπουδαστής έλειπε από το δωμάτιό του και δεν έκανε το παραμικρό προκειμένου να τον βοηθήσει.

Ο ιδιωτικός ερευνητής Φώντας Βρόσγος σε δηλώσεις του προς το Real.gr επισήμανε ότι δύο συμφοιτητές του 20χρονου σπουδαστή τον είχαν ενημερώσει ότι η η πίεση που δεχόταν ο Βαγγέλης, με τα βασανιστήρια στα οποία τον είχαν υποβάλει, τον είχε φτάσει στο σημείο να πει: «Με όλα αυτά που μου κάνανε εδώ μέσα ειδικά πέρυσι, μου ερχόταν να φουντάρω από το παράθυρο».

Κατά τον ίδιο τον κ. Βρόσγο, η οικογένεια του Βαγγέλη είχε μάθει μόλις πέρυσι τον Μάρτιο τι συνέβαινε με το παιδί της κι αυτό ύστερα από επικοινωνία της μητέρας του με μια υπάλληλο της σχολής. «Της είπε ότι αλλάξαμε δωμάτιο στον Βαγγέλη γιατί είχε προβλήματα με τους συμφοιτητές του χωρίς να της εξηγήσει ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Της παρουσίασαν μια χαλαρή κατάσταση», δήλωσε ο ερευνητής.

Και πρόσθεσε: «Θεωρώ πως η διεύθυνση της σχολής κακώς δεν τιμώρησε αυτούς που δημιουργούσαν προβλήματα στον Βαγγέλη και αρκέστηκαν στην αλλαγή του δωματίου. Στην ουσία κατά την δική μου άποψη με αυτό τον τρόπο τιμώρησαν τον Βαγγέλη και όχι αυτούς που έπρεπε».



tvxs
  • Blogroll

  • Blog Archive