Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Τι προκάλεσε την τραγική έκρηξη στον Ασπρόπυργο

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Παρασκευή, Μαΐου 08, 2015
Πέντε είναι οι σοβαρά τραυματίες από τους έξι συνολικά, από την πυρκαγιά στα διυλιστήρια Ασπροπύργου, που ξέσπασε την Παρασκευή το πρωί.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία η πυρκαγιά προκλήθηκε σε...
δεξαμενή, στη διάρκεια εργασιών συντήρησης

Η πυροσβεστική επενέβη μόνο μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς από την πυρασφάλεια των εγκαταστάσεων, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις υψηλές θερμοκρασίες στο χώρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ατύχημα συνέβη σε μονάδα παράγωγης όπου εκδηλώθηκε φωτιά και στη συνέχεια έκρηξη. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο σημείο του συμβάντος βρέθηκαν καύσιμα, κάτι που παραπέμπει σε διαρροή.

Οι εργαζόμενοι βρίσκονται συγκεντρωμένοι έξω από τα διυλιστήρια και καταγγέλλουν, ότι στην δεξαμενή σημειώθηκε έκρηξη και ακολούθησε η φωτιά, ενώ δεν χτύπησε ο συναγερμός για εκκένωση. Οι εργαζόμενοι βγήκαν μόνοι τους και εκκένωσαν τον χώρο, ενώ, όπως λένε, η πρώτη ενημέρωση από την διοίκηση ήταν ότι πήραν φωτιά ξερά χόρτα και ότι δεν υπάρχει φόβος.

Ανακοίνωση για την πυρκαγιά στα διυλιστήρια Ασπροπύργου εξέδωσαν τα ΕΛΠΕ, στην οποία αναφέρονται τα εξής:

«Σήμερα, ώρα 08:20, υπήρξε περιστατικό ανάφλεξης σε μονάδα των εγκαταστάσεων του διυλιστηρίου Ασπροπύργου, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης από έμπειρη ελληνική εργολαβική εταιρεία. Διεκομίσθησαν σε νοσοκομεία της περιοχής έξι τραυματίες. Το περιστατικό αντιμετωπίστηκε άμεσα από τις υπηρεσίες πυρόσβεσης του διυλιστηρίου, ενώ ελήφθησαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, όπως προβλέπεται από τις σχετικές διαδικασίες».

Στο Θριάσιο Νοσοκομείο νοσηλεύονται τρεις εργαζόμενοι: ο πρώτος, 31 ετών με εγκαύματα στο 70% του σώματός του διασωληνωμένος, ο δεύτερος, 43 ετών, με εισπνευστικό έγκαυμα, διασωληνωμένος, ενώ διασωληνώθηκε και ο τρίτος, 29 ετών, με εγκαύματα στα χέρια, ωστόσο, η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία.

Στο Νοσοκομείο «Αττικό» διακομίστηκαν τρεις τραυματίες, ηλικίας κάτω των 35 ετών, σε σοβαρή κατάσταση. Ενας φέρει εγκαύματα 70% και αναπνευστική ανεπάρκεια. Ο δεύτερος, με εγκαύματα β βαθμού και αναπνευστική ανεπάρκεια, διασωληνωμένος στη Μονάδα Εγκαυμάτων στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» και ο τρίτος, επίσης διασωληνωμένος, με εγκαύματα μεσαίου βαθμού, νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «Αττικό».

Μετά την έκρηξη, μέσα σε λίγη ώρα, μαύρος καπνός κάλυψε τον ουρανό μέχρι τον Πειραιά και ήταν έκδηλη η ανησυχία για την τοξικότητα του νέφους.

Οι έρευνες για τα αιτία του συμβάντος είναι σε εξέλιξη.

ΠΗΓΗ
  • Blogroll

  • Blog Archive