Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Ένα, κατ΄αρχάς, θετικό μέτρο, που ευχόμαστε να μη μείνει μόνο στους εγγεγραμένους στα μητρώα του ΟΑΕΔ: Διαγράφονται πρόστιμα σε ανέργους για μη καταβολή εισιτηρίου στις συγκοινωνίες.
Ας μη  ξεχνάμε, όμως, τους εκατοντάδες χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους, μαθητές, φοιτητές και μετανάστες που δεν έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν ούτε ένα εισιτήριο στα ΜΜΜ, πόσο μάλλον το πρόστιμο.
Από την άλλη αναρωτιόμαστε τι θα γίνει με την επιβολή προστίμων σε δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας από τις εταιρίες των μεγαλοεργολάβων στα διόδια ή τα πρόστιμα της τροχαίας με τους νόμους Ρέππα και Βορίδη.
Το θέμα αυτό ετέθη και στη συνάντηση του Κινήματος Δεν Πληρώνω με τον υπουργό δικαιοσύνης κ. Νίκο Παρασκευόπουλο.

Η κυβέρνηση πρέπει να μας πείσει ότι έχει πραγματικό ενδιαφέρον για τα δεινά του λαού και όχι μόνο στην προεκλογική περίοδο του δημοψηφίσματος.
Η είδηση: ...



Διά νόμου διαγράφονται τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί στους ανέργους για μη καταβολή εισιτηρίου στις συγκοινωνίες με τροπολογία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που αποδέχθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης.
Η τροπολογία που έγινε δεκτή ορίζει ότι:

  • θεσπίζεται η δωρεάν μετακίνηση του επιβατικού κοινού με μέσα του ομίλου ΟΑΣΑ από τις 29 Ιουνίου ως τις 6 Ιουλίου.
  • οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ απαλλάσσονται της καταβολής κομίστρου στα δημόσια μέσα μαζικής μεταφοράς.
  • διαγράφονται διοικητικά πρόστιμα που έχουν επιβληθεί στους έως και σήμερα εγγεγραμμένους του ΟΑΕΔ για μη καταβολή κομίστρου, ακόμα και εάν έχει εκκινήσει η διαδικασία βεβαίωσης και είσπραξής τους κατά ΚΕΔΕ.
  • Blogroll

  • Blog Archive