Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Σχεδιάζουν διόδια στο κέντρο της Αθήνας

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Δευτέρα, Οκτωβρίου 19, 2015
Το Κίνημα Δεν Πληρώνω είχε προειδοποιήσει από καιρό, ότι η αδράνεια των πολιτών θα οδηγήσει τις κυβερνήσεις- υπηρέτες των μεγαλοεργολάβων - σε επιβολή διοδίων ακόμα και μπροστά στις πόρτες των σπιτιών μας. 
Στην περιφέρεια αυτό έχει ήδη γίνει. 
Τώρα σειρά έχει η πρωτεύουσα όπου πρόκειται να τοποθετηθούν άμεσα διόδια στην βόρεια πλευρά της Αθήνας (Άγιος Στέφανος, κόμβος Βαρυμπόμπης, Νέα Κηφισιά, Μεταμόρφωση). 
Σαν να μη φτάνει μόνο αυτό ετοιμάζονται να τοποθετήσουν διόδια και στο κέντρο της Αθήνας, όπως είχε επισημάνει εδώ και μήνες το Κίνημα Δεν Πληρώνω.
Ήδη είδε το φως της δημοσιότητας ένα πρώτο άρθρο στην εφημερίδα Έθνος της γνωστής οικογενείας Μπόμπολα.
Αυτή η πολιτική θα καταβαραθρώσει την ήδη προβληματική οικονομική ζωή του κέντρου της Αθήνας, συμβάλλοντας ακόμα περισότερο στην αποανάπτυξη και τον οικονομικό μαρασμό.
Το Κίνημα Δεν Πληρώνω θα αγωνιστεί μαζί με τους πολίτες ενάντια στα σχέδια απομύζησης και των τελευταίων σταγόνων του εισοδήματος τους. 
Παραθέτουμε σχετικά δημοσιεύματα: 

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί στους οδηγούς το σενάριο που φέρεται να επεξεργάζεται η κυβέρνηση και αφορά στο ενδεχόμενο επιβολής ειδικού τέλους δακτυλίου για τα παλαιά ρυπογόνα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στον μικρό δακτύλιο.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους το κόστος του τέλους θα....
υπολογίζεται με βάση την οδηγία ρύπων στην οποία ανήκει κάθε όχημα και θα ανέρχεται από 20-70 ευρώ για ΙΧ και στα φορτηγά θα αγγίζει έως τα 350 ευρώ.
Η πρόταση βρίσκει σύμφωνη την αγορά αυτοκινήτων, που πιστεύει πως με το μέτρο αυτό θα ανανεωθεί ο στόλος των ΙΧ που κινούνται στην πρωτεύουσα.
Όπως επισημαίνουν από το υπουργείο Οικονομικών το συγκεκριμένο σχέδιο θα πρέπει να συνδυαστεί με το μέτρο επιβολής διοδίων και στο κέντρο της Αθήνας.

  • Blogroll

  • Blog Archive