Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Αντιδράσεις προκαλεί η δήλωση του Αχαιού βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κώστα Σπαρτινού σχετικά με τους πλειστηριασμούς.
Μιλώντας σε τοπικό ραδιοσταθμό ο κ. Σπαρτινός και ερωτηθείς για το προεκλογικό σύνθημα που είχε αναφέρει και ο κ. Τσίπρας στην προεκλογική του ομιλία στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα, «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» , είπε ότι ήταν ένα σύνθημα για αυτούς που δεν είχαν να πληρώσουν τα στεγαστικά τους δάνεια!
Ενώ ο βουλευτής …
παρέλειψε ν’  αναφέρει αν όλοι αυτοί που δεν είχαν τότε, έχουν χρήματα για να αποπληρώσουν τα δάνειά τους σήμερα.
Την ίδια στιγμή, και με βάση τα προαπαιτούμενα που ψηφίστηκαν και είναι νόμος του κράτους, χιλιάδες Αχαιοί κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους , (12.000), ενώ σε πολύ χειρότερη μοίρα βρίσκονται εκατοντάδες δανειολήπτες στην πόλη που η… κακή τους μοίρα τους έκανε να διαλέξουν το επάγγελμα του έμπορου η  του επιχειρηματία και που σήμερα βρίσκονται με τις επιχειρήσεις τους κλειστές λόγω των πολιτικών που εφαρμόστηκαν και που συνεχίζουν να εφαρμόζονται.
Οι τελευταίες κατηγορίες δεν μπορούν να κάνουν χρήση του νόμου Κατσέλη.
Ταυτόχρονα έγινε δήλωση για το θέμα των πλειστηριασμών και από τον, επίσης Αχαιό βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Ριζούλη, ο οποίος αντιδρώντας σε επίμονες ερωτήσεις δημοσιογράφων για τα κόκκινα δάνεια είπε ας μπουν στο νόμο Κατσέλη για να γλυτώσουν τα σπίτια τους, αγνοώντας, προφανώς ότι πολλοί δανειολήπτες δεν μπορούν να πάρουν από τις εφορίες φορολογική ενημερότητα γιατί απλά χρωστούν…
Από την ημερομηνία κατάθεσης της αίτησης στο Δικαστήριο...
Ιδού λοιπόν τι προϋποθέσεις πρέπει να έχει κανείς για να ενταχθεί στο νόμο Κατσέλη:
«Από την ημερομηνία κατάθεσης της αίτησης στο Δικαστήριο...εντός 5 εργασίμων ημερών ο οφειλέτης θα πρέπει να καταθέσει και όλα τα έγγραφα που αποδεικνύουν την οικονομική και περιουσιακή του κατάσταση (Εκκαθαριστικά, κάρτα ανεργίας, στοιχεία ακινήτων κ.λ.π.)».
Ελπίζουμε οι τοπικοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να ενημερωθούν σχετικά….

ΠΗΓΗ
  • Blogroll

  • Blog Archive