Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ: Μέτρα 8 δις ζητά ξανά το ΔΝΤ

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Παρασκευή, Απριλίου 15, 2016
ΝΕΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ, ΝΕΕΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ- ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ, ΝΕΑ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ "ΣΩΤΗΡΕΣ" ΜΑΣ  ΤΟΥ ΔΝΤ ΚΑΙ  ΤΗΣ ΕΕ. 

Στηριζόμενοι στους πρόθυμους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ, αλλά και όλων σχεδόν των δυνάμεων του κοινοβουλίου, παίρνουν θάρρος από την απραξία του λαού και ετοιμάζουν νέα φέρετρα. 
Ζητούν τώρα πρόσθετα μέτρα 8 δις!!
Το ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ είχε προειδοποιήσει το λαό: Μόνο μέσα από ένα κίνημα πολιτικής ανυπακοής, ευρύ, οργανωμένο, με σαφείς στόχους ανατροπής του συστήματος εκμετάλλευσης  μπορούμε να βγούμε από την κρίση. 
Ο λαός πρέπι να διώξει όλο το σάπιο πολιτικό σύστημα και να πάρει τις τύχες του στα δικά του χέρια.
Για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο!
                                               Εμπρός λαέ μπορείς να τους νικήσεις!
Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσεις! 

Καυτατζόγλου 8, 1ος όροφος, 
Πατήσια, 111 44, Αθήνα 

e-mail: epitropes2010@gmail.com 

 
Αναλυτικότερα η είδηση:... 


Με την – επαναλαμβανόμενη – απαίτηση για μέτρα 8 δις ευρώ και με το μήνυμα ότι το ΔΝΤ θα συζητήσει τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα μόνον εάν υπάρξει πρόοδος τόσο στο μέτωπο των μεταρρυθμισεων όσο και σ΄ εκείνο της ελάφρυνσης του χρεους, ο Πολ Τόμσεν βάζει και τη δική του «σφραγίδα» στη μάχη της Ουάσιγκτον για την ελληνική αξιολόγηση και κρατά ανοιχτή την κόντρα Ταμείου και Ευρώπης.
Παράλληλα, ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ συνδέει την ενδεχόμενη συμφωνία για ελάφρυνση του χρέους με νέο, 4ο Μνημόνιο, καθώς όπως δήλωσε η υλοποίηση της απόφασης θα πρέπει να έχει «προαπαιτούμενα».
Το διπλό μήνυμα του Πολ Τόμσεν
Ο Πολ Τόμσεν στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε κατα την έναρξη της εαρινής συνόδου του Ταμείου, αμφισβήτησε εκ νέου τους δημοσιονομικούς στοχους που θέτουν οι Ευρωπαίοι και έστειλε διπλό μήνυμα:
Αφ’ ενός ότι για να δεχθεί το Ταμείο τον στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% το 2018 θα πρέπει η Ελλάδα να λάβει μέτρα 4,5% του ΑΕΠ – δηλαδή, 8,1 δις ευρώ και κατά 2,7 δις υψηλότερα από τα 5,4 δις στα οποία συμφωνούν η Αθήνα και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί -, και αφ’ ετέρου ότι για να συμμετάσχει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα θα πρέπει να υπάρξει προωθημένη συζήτηση και στο θέμα της ελάφρυνσης του χρέους.
«Οι συζητήσεις έχουν εστιάσει εως τώρα σε πολιτικές που θα αναλάβουν οι ελληνικές αρχές. Εχει γίνει πολύ μικρή συζήτηση για το θέμα του χρέους καθώς η ΕυρωπαϊκήΕνωση και η Ελλάδα συμφώνησαν να κινηθούν έτσι. Εμεις θα πάμε πρόγραμμα στο ΔΣ μόνο όταν έχουν προχωρήσει και τα δυο θέματα», είπε.
Ζητά πρόσθετα μέτρα
Κι εσπευσε να εαναλάβει τα όσα είχε γράψει και στο περίφημο αρθρο του στο blog του ΔΝΤ, ζητώντας και νέα μέτρα – πέραν της συμφωνίας του καλοκαιριού – από την Αθήνα:
«Για να πιαστεί», είπε, «ο στόχος για πλεόνασμα 3,5% χρειάζονται μέτρα 4,5% του ΑΕΠ. Αν οι ευρωπαίοι και η Ελλάδα θέλουν να τηρήσουν αυτό το πρόγραμμα εμείς θα το αποδεχτούμε. Όμως θέλουμε να δούμε τα μέτρα».
Επιμένοντας, δε, στην χθεσινή γραμμή Λαγκάρντ χαρακτήρισε μη διατηρίσιμο τον στόχο για πλεόνασμα 3,5% - «δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι θα διατηρηθεί για δεκαετίες» είπε - , ενώ τόνισε: «Δεν ξέρουμε αν το 2015 υπήρξε μικρό πρωτογενές πλεόνασμα ή μικρό έλλειμμα αλλά το 2016 θα καταγραφεί πρωτογενές έλλειμμα 1,5% του ΑΕΠ αν δεν ληφθούν νέα μέτρα».
Ρύθμιση χρέους με νέο Μνημόνιο
Ο Πολ Τόμσεν επιβεβαίωσε και τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η ρύθμιση του χρεους πρέπει να συνδέεται, κατά το ΔΝΤ, και με νέο Μνημόνιο. Οπως δήλωσε, η διευθέτηση του χρέους  μπορεί να γίνει «χωρίς κούρεμα», να μην είναι εμπροσθοβαρής αλλά να έχει ορίζοντα διετεία και να συνδέεται με προαπαιτούμενα. Η ύπαρξη προαπαιτούμενων σημαίνει, ντε φάκτο, υπογραφηνέας συμβασης από την Ελλάδα που στην πράξη θα αποτελεί το 4ο Μνημόνιο.
Ζητά μείωση του αφορολόγητου
Τέλος, ο Πολ Τόμσεν επέμεινε και στη δραστική μείωση του αφορολόγητου ορίου – την οποία θεωρεί «κόκκινη γραμμή» η ελληνική κυβέρνηση – λέγοντας ότι πρέπει να υπάρξει διεύρυνση της φορολογικής βάσης για να σταματήσει η συνεχής αύξηση των φορολογικών συντελεστών στην ανώτερη κλίμκα.
Εβαλε, δε, στο στόχαστρο τις φοροαπαλλαγές, λέγοντας πως αυξάνεται σταθερά η φοροδιαφυγή και μειώνονται τα έσοδα. «Τα στοιχεία», είπε, «είναι εντυπωσιακά: η Ελλάδα εξαιρεί το 55% των φορολογουμένων. Το αφορολόγητο είναι μεγαλύτερο από πολλές άλλες χώρες».
Η παρέμβαση Τόμσεν ήρθε λίγη ώρα μετά τη νέα δήλωση του γερμανου υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ότι «η Ελλάδα δεν χρειάζεται ελάφρυνση χρέους», αλλά το παράλληλο μήνυμα του ότι η Γερμανία δεν θα στηρίξει ελληνικό πρόγραμμα χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ. «Για εμάς δεν υπάρχει πρόγραμμα χωρίς το ΔΝΤ», είπε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών επιβεβαιώνοντας το σκληρό – και ακόμη ανοιχτό – παζάρι μεταξύ Βερολίνου και Ταμείου για την ελληνική αξιολόγηση.
  • Blogroll

  • Blog Archive